Leyla İle Mecnun dizisinin en önemli karakterlerinden ‘İsmail Abi’nin hemen hemen her dizide kullandığı bir cümlesi vardı; ‘Senin ağzından çıkanla, kulağının duyduğu aynı şey değil’

Bu cümle AK Parti’nin son dönemki il başkanlarına çok yakışıyor. Zira ya ağızlarından çıkanı kendileri duymuyorlar, yani haberleri yok.

Ya da ağızlarından çıkanın nerelerde duyulup; konunun nereye taşınabileceğini hesap edemedikleri için konuşmak için konuşuyorlar.

Son olarak İl Başkanı Cemalettin Torun’un ‘Yüksek Hızlı Tren’ konusunda ‘dün konuştuğunu’ bugün yalanlamasını başka türlü anlatamazsınız.

Bursa’nın Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanının ardından bir de İl Başkanı kalmıştı gündem olmadık.

İlçe Başkan adayı Adem Demirel’in tanıtım toplantısında ‘Hızlı Tren İnegöl’e kayabilir’ diyen Torun, ertesi gün Yenişehirli bir gazeteciye verdiği beyanatta ‘Yok ben İnegöl demedim’ cümlesiyle 24 saatte çark etmeyi başardı.

Biz İnegöl olarak AK Parti’nin İl Başkanlarının çarklarına da alışığız aslında.

Sedat Yalçın da Bursa Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaretinde ‘Bütün ilçeler Büyükşehir kapsamına alınacak’ demişti.

Genç Gazete olarak ‘İnegöl Büyükşehir’e bağlanıyor. İl Başkanı da açıkladı’ deyince; şark kurnazlığı ile İnegöl’deki bir yerel gazeteye ‘Ben İnegöl demedim’ açıklamasını göndermişti.

Demek ki Torun da Yalçın’ın izinden yürüyenlerden. -Eski siyaset- anlayışı içinde herkesin ağzına bir parmak bal çalma döneminin artık gerilerde kaldığını bilemeyenlerden.

Artık ağzınızdan çıkanı, kulağınızla da duyun bir zahmet iktidarın il başkanları. Valinizle, Büyükşehir Belediye Başkanızla uğraşırken; bir de sizle uğraşmayalım.