Son zamanlarda toplumun mihenk taşı olan Aile mefhumuna dört bir koldan saldırılar yoğunlaştı. Hemen her gün izlediğimiz haberlerde karşımıza hiçte istemediğimiz sahneler çıkıyor. İnsan kendine şunu soruyor maddiyat karşısında maneviyatı kendine rehber edinen, her ne olursa olsun şiddet ve zorbalığa karşı dimdik ayakta durmasını bilen, kurduğu medeniyetler ile dünya tarihine yön vererek, Orta-Çağ karanlığını aydınlatan, yetiştirdiği değerler ile her alanda önemli gelişmelere vesile olan bizlere ne oldu böyle...

BU KADAR MI GÖZÜMÜZÜ KİN VE NEFRET BÜRÜDÜ

Bu kadar mı alçaldık, bu kadar mı tahammülsüzleştik, bu kadar mı birbirimizden uzaklaştık, bu kadar mı gözümüzü kin ve nefret bürüdü? Toplum olarak o kadar çok karamsarlığa ve ümitsizliğe itiliyoruz ki, bir girdabın içerisine bizleri zorla sokarak, genel itibariyle bizleri cinnet geçiren bir toplum meydana getirme peşindeler. Ha bunu kim yapıyor?, bu soru işaretine sizler kimleri koymak isterseniz koyabilirsiniz.

0-6 YAŞ ÇOCUK EĞİTİMİNDE ÇOK ÖNEMLİ

Şimdi gelelim. Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz. Ya önümüzde hemen yanı başımızda geleceğimiz olan çocuklarımız var. Bir şeyleri değiştirmeye ilk onlardan başlayalım. Hani 'Ağaç Yaşken Eğilir' atasözü var ya gerçekten 0-6 yaş çocuk eğitiminde çok önemli. Bizlerin çoğu zaman boşladığı, teğet geçtiği bu yaş aralığı her açıdan bir daha geri gelmeyecek değerde paha biçilmez bir dönem. Çocuklarımıza milli, manevi, kültürel değerlerimizi vereceğimiz bu dönem geleceğimizin şekilleneceği, bizi farklı dünyalara götürecek kıvılcımın yakılacağı eşsiz bir zaman dili.

HEDEFSİZ GEMİYE HİÇBİR RÜZGAR YARDIM ETMEZ

Çocuklarımıza bir hedef göstermemiz gerekiyor. Hedefsiz gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.Bu konuda elimizde o kadar çok done var ki, inanılmaz bir zenginliğe sahibiz. Şöyle bir baktığımızda Orta-Asya'da Büyük Hun Devletinden, Göktürk, Uygur ve Avrupa Hun Devletine, Karahanlılar'dan Gazneliler, Harzemşahlılar ve Babürlülere, Büyük Selçuklu, Anadolu Selçukludan, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı Devletine kadar ve nihayetinde ölüm kalım savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti dahilinde dünya tarihine yön vermiş o kadar çok medeniyetimiz var ki bunları nasıl göremiyoruz.

DEĞERLERİMİZİN FARKINA VARMALIYIZ

Bunların yanı sıra bu medeniyetlerin sadece savaşla ayakta kalmadığını bizlere gösteren o kadar çok değerimiz var ki.Avrupa'yı titreten Avrupa Hun Hükümdarı Attilla'yı, Haçlılara karşı dimdik ayakta duran Selahaddin Eyyübi'yi, Anadolu'nun kapılarını bizlere açan Sultan Alparslan'ı, Osmanlı'yı Osmanlı yapan Ertuğrulgazi ve Osman Gazi'yi, Dünya tarihini değiştirerek İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmed'i, Mohaç Meydan Muharebesinde Macarları dize getiren Kanuni'yi, 33 yıl Osmanlıyı ayakta tutmayı başarmış Sultan Abdülhamid'i, ölüm kalım savaşında Türklüğü yeniden ayağa kaldırarak bizi biz yapan M. Kemal Atatürk'ü çocuklarımıza anlatmalıyız.

Ayrıca Hoca Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş-ı veli, Hacı Bayram-ı Veli, Veysel Karani ve Emir Sultan gibiAnadolu'yu Anadolu yapan manevi mimarlarımıza da unutmamak lazım. Daha burada sayamadığımız o kadar çok değerimiz var ki say say bitmez. Bu kadar kadim bir geçmişe sahip aziz milletimiz şimdi nasıl bu hale geldi insanın gerçekten inanası gelmiyor. Bir kuşu, karıncayı, leyleği düşünen ve vakıf sistemini en güzel şekilde kullanan milletimizin artık silkilme zamanı geldi de geçiyor kanısındayım.

KİTAPLARI BAŞUCU REHBERİ YAPALIM

Şöyle bir baktığımızda yayınevlerinin çıkardığı o kadar çok güzel eğitici çocuk tarih set kitapları var ki gelin bunları alalım ve çocuklarımızın baş ucu rehberi yapalım. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız özünü, değerlerini ve bizi biz yapan özelliklerimizi dimağlarına şimdiden yerleştirsin ki büyüyünce anne- baba olduğu zaman çocuklarını ona göre yetiştirsin. Aynı zamanda ileride hangi mesleği icra edecek olursa olsun önce kalbi temiz yürekli bir fert olarak, milli manevi değerlerine bağlı bir birey olmasını da böylece sağlamış oluruz.

Tarihe dokunmak ve onun sıcaklığını her daim hissetmek dileğiyle, kalın sağlıcakla...