İzmir Şirinyer'de Kubilay ve Merve ismindeki bu 2 güzel genç yol kenarında oturan evsiz amcaya yaklaşıp halini hatrını sormak isteyince amcamız elindeki ekmekten onlara da ikram etmek istemiş. Gençler de ''Biz size bir şeyler ısmarlayalım'' deyip amcayı bir yere götürmek istediklerini söylemişler.

Amca ilk önce ''Üzerim pis, bu halimle toplum içine giremem beni berberler bile traş etmiyor'' dese de sonra ikna olmuş ve gençlerle birlikte bir kafeye oturup ilk kez gördüğü ön kameraya poz bile vermiş. Gecenin sonunda ise 17 yıldır sokaklarda kağıt toplayan amcamız, kendini bu gençlere açmış ve toplumdan nasıl soyutlanıp insanların ona nasıl baktığını anlatmış.

Kubilay ise onu kendi berberine götürmek için amcadan söz almış.

Afferin çocuklar! Gülen yüzünüzden, güzel kalbinizden öpüyoruz.

Gönül ister ki herkes bir çatı altında olsun, fakat o kadar gücümüz yoksa bile en azından küçük dokunuşlar ile onların hayatını elimizden geldiğince daha yaşanılır kılabiliriz.

Onları görmezden gelmeyin!

MISIR KRALİÇESİ NEFERTİTİ...

Evlilik yüzüğünü ilk defa eski Mısır Kraliçesi Nefertiti takmıştır. Yüzük takmak için sol elin 2. parmağını seçmiştir. O yıllardaki tıbbın ne kadar ileride olduğu ayrı bir tartışma konusudur, ama yüzyıllar sonra anlaşılmıştır ki, direkt kalbe giden tek damar evlilik yüzüğümüzü taktığımız parmaktadır.

Başka hiçbir parmağımızdan direkt kalbe giden damar yoktur.

Nefertiti yapmış olduğu bu hareketle eşine kalbine giden yolun onun tarafından bağlandığını göstermek istemiştir. Ve bu gelenek hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiştir."