Zatına layık şekilde Hamdu Sena Allah'a sınırsızsalat ve selam yüceResulullah'a

İlk yazılarımızda tasavvufi hayatın Asrı Saadette mevcut olduğunu, sahabe efendilerimizin zühd hayatı yaşama gayretinde olduklarını ifade etmiştik.

Bu Hz. Adem'den beri var olan gerçekliktir. Zira nefs her insana Cenabı Hakk'ın takdiri olup insanın kendini kemalat seviyesine taşımada en başta gelen imtihan vesilesidir.

Peygamber Efendimiz bile bu gerçeği " Ya Rabbi, beni nefsimle bir an dahi yalnız bırakma" duasında görmekteyiz.

Televizyon ekranlarında, internet haberlerinde cemaat ve tarikatların üzerine epeyce yazılar yazıldı, çizildiEski Diyanet İşleri Başkanı da dahil oldu bu mevzuya.

HATIRLAYALIM..

Seçim zamanında bazı cemaatlerin bazı partilere yeşil ışık yakması, cemaatten oy vermeyenlerin hesap verirken zorluk çekeceği vs. sözleriyle dillendi. Cemaatte sözü dinlenen şahıslar beyanat verdiler müritlerine.

Adnan Oktar ve kediciklerinin üzerine yapılan operasyonlar.. bir zamanlar bu oluşumlara sempatik görünenlerin kendini temizleme konuşmaları..

Şimdi de yeni bir isim..kendisi"mehdiyim" diye ortalarda gezinen ve özellikle kadınlar tarafından reklamı yapılan biri.. Tuncer Çiftçi

Bunun gibi şarlatanlar tarih boyunca hep var oldu. Varlığı da hakikatleri olduğu sürece türemeye devam edecek.

Burada bir kaç hususu açıklığa kavuşturmak gerekiyor.

Birinci husus halkımızın iman akideleri üzerindeki eksikliğidir. Kuran ve sünnet eksenli bir hayat yaşama isteğiniz varsa onlardan haberdar olmalı, ilminizi en azından yeterli seviyede tutabilmeniz gerekir. Adamın yaptıkları Peygamberimizin (sav) hayat tarzına uyuyor mu? Bakmalısın.

İkinci husus ise sahtesinin varlığı hakiki olanın varlığına işaret eder. Bu da şarlatanların varlığının nereden çıkış sahası bulduğunu anlamamıza imkan veriyor. Bir şeyin sahtesi hakikatinin varlığına işaret eder.

Üçüncü husus, genelleme yapmanın hata olacağıdır. Her tarikat her cemaat sahte ve şarlatandır demek bizi vebale sokar. Sahtelerini ayıklamanın yolları vardır. Güç ve paranın kendilerini zehirlediği cemaatler sahteliklerini açığa çıkarır.

Parayı ve gücü takip ederseniz; işleri insanı bireysel hayatlarında takvayı ve zühdü esas alan bir geleneği göremezseniz o yapıda büyük sıkıntı vardır.

Dördüncü husus, her cemaat ve yapı hedeflerini açık ve şeffaf olarak belirtmelidir. Gizlilik o yapı üzerinde şüpheler oluşmasına sebebiyet verecektir.

Beşinci husus, devletin her kademesinde paralel yapılanma gerçekleştirmiş FETÖ yapılanmasının partilere nüfuz etmiş, devletler üzerine projeleri olan bu yapının Türkiye'deki tarikat ve cemaatlere sızmadığını düşünmek ahmaklık olur.

Hakikatin peşinde olmak, adaleti sağlamak; masumiyeti korumaktır. Bu düsturla sahteleri hakikilerinden ayırmak icap edecektir.

Muhabbetle kalın...