Her gün kapıya bırakılmış gazeteyi elime aldığımda birçok olaydan haberdar olurum. Acısıyla tatlısıyla okunmuş haberdir yazılanlar. Okumak başka bir şey bir de görmek, görerek şahit olmak yok mu? Yüreğimizi parçalayan fotoğraflara nazar etmek yok mu? İçimde bir şeylerin koptuğunu, vicdanımı titreten bir çarpıntı istemsizce oluştuğunu hissederim.

Bu zulmü yapanlar, bu masumları görmez mi? Bu zulmü yapanlar, vicdan taşımaz mı? Akıl ve izanlar yok mudur bunların? İnsan, bunca masuma, ufacık bir sabır, ufacık bir insaf göstermez mi?

Nereden bahsediyoruz sanıyorsunuz? Doğu Guta'dan bahsediyoruz tabi... Ben bunları yazarken ne yapıyorum? Size haber vermiş mi oluyorum? Haberiniz olunca ne olacak? Benim haberim oldu, yüreğim dağlandı. "Bir şeyler yapmalıyız Doğu Guta için?!" diye Whatshop gruplarından yazan dostlar acaba ne yapabiliyorlar?

Ne olacak? Yürek yangınını her taraf yaymaya çalışıyorlar. Bir yürek yangını çıkarmak, bir vicdan kasırgası estirmek için bunları yazmak ve haberdar olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Lakin bu hiçbir şeyi halletmiyor. Vicdansızların vicdanız sızlamıyor, ellerini bir an olsun tetiklerden geri çekmiyorlar. Gözleri, olan biteni görmüyor.

İslam topraklarında yapılan her zulmün, bir tarafı bize, Türkiye'ye, dokunuyor. Aslında bizim canımızı acıtmak istiyorlar bu zalimler. Sanki Türkiye buralara yardım yapmaya koşar da ekonomik olarak zayıflar. Biz de onun tepesine bineriz, eksik kalan operasyonlarımız devam eder ve ülkeyi istikrarsızlaştırırız.

Masumların kanı üzerinden çıkar sağlamaktır Batıl dünyanın hedefi. Düşünür adam doğru söylemiş "İnsanlığın en büyük hatası Batı medeniyetidir" Doğru valla. Batılılardır doğu milletlerini sömüren. Parayla, mevkiyle ve olur olmaz vaatlerle satın aldıkları beyinsizler sebebiyle İslam topraklarında işbirliği yaparak devamlı vuruyorlar.

Nisa Suresi 75. Ayette Rabbimiz bize cihanşumul bir görev veriyor." Size ne oluyor da, Allah yolunda ve "Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver" diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?"

Artık herkes, her şeyi perdesiz söylüyor. Kimin kimden yana olduğu belli oluyor. Ancak mesele herkesin insanlık adına iyi şeyler söylerken farkı ortaya koyanlar iyi işler yapanlardır. Mazluma yardımcı olmak en büyük insanlıktır.

Ülkemizde "bu işi alnının akıyla" yapan yardım kuruluşları vesilesi ile oralara yardım yapabiliriz. Elimizden ne geliyorsa, ne istiyorlarsa bir parçasını temin edebiliriz. Bu yardımların Allah katında değeri elbette büyüktür. Doğu Guta'da kimyasal gazlarla öldürülen siviller, Afganistan'da Hafızlık töreninde bombalanan yüzü aşkın hafız çocuklar, Filistin ve Gazze'deki büyük yürüyüş sebebiyle İsrail'in şehit ettiği otuz bir Müslüman...