2009 yılında 23 Nisan törenlerinin bir gün ertelendiği kutlama programıyla başladım gazeteciliğe. Üzerinden tam 7 yıl geçti.

Aslında Genç Gazete ile tanışmam 2006 yılındaydı. İnegölspor'u yorumladığım köşe yazıları ile 10 yıldır Genç Gazete okurlarıyla birlikteyim.

Üniversiteden 2002 yılında mezun olmuştum. Aktif çalışma dönemimin yarısını gazetecilik yaparak geçirdim.

Kısmi (% 30 İngilizceli) İşletme eğitimi almış, muhasebecilik ve pazarlama denemiş, işsiz kaldığı dönemde vekil öğretmenlik yapmış biri için gazetecilik yapmak enteresan aslında.

Fakat hayatım boyunca hep şuna inandım: İnsan ne okursa okusun sevdiği işi yapacak. Evet, maddiyat önemli ama önce aklı ve gönlü o işe yatacak ve severek yapacak.

Elhamdülillah o konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Mezun olduğum bir bölüme ait işi yapmıyorum belki ama huzurla keyifle çalışıyorum.

Üniversite yıllarında Girişimcilik dersimize giren bir hocamız hep şunu söylerdi: 'Üniversite hayatı balayı dönemidir. Çabuk geçer ve biter. Tatlıdır, güzeldir, özeldir. Ama balayında tam anlaşılmamış ama dönüşünde anlaşılacak evlilik diye bir gerçek var. Sorumluluk var. Yeni bir hayat var. İşte o hayata hazır olun'

Türkiye'de insanların büyük kısmının mezun oldukları bölüme ilişkin bir iş yapmadıklarını düşünürseniz; bu konuda kendimi üzecek bir durumum yok çok şükür.

Benim adıma en doğrusu gazeteciliğe doğru yerde başlamak oldu. Yani Genç Gazete'de...

İnegöl'de tabuları yıkmış, köhnemiş eski gazetecilik zihniyetine en büyük darbeyi vurmuş, gazeteciliğe 'Genç ve Özgür' bakış açısıyla yepyeni soluk getirmiş bir gazetede insanın kendini geliştirmesi ve işini sahiplenip o anlayış ve felsefeyle işini doğru şekilde yapma iştiyakının olmasından daha doğal bir şey olamaz.

Genç Gazete'de adı gibi genç insanlarla çalışmak da çok önemli. Her şeyin ötesinde eleştirel bakış açısı getirebilen, eleştirilere açık kalabilen ve doğruları istişare ederek ortak bir noktada bulma anlayışında olan bir kadro Genç Gazete'yi her geçen yıl daha iyi noktalara getiriyor.

Yanlış anlaşılmasın bu 7.yılı geride bırakma yazısı. Veda yazısı değil... Yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz. Rabbim yine bu çatı altında nice 17, 27'leri göstersin inşallah.