Bir müddettir kendi faunamızda paylaştığımız ınsallah yakın zamanda talking about future TAF platformunda canlı yayında yapılacak bir platform üzerinde çalışıyoruz, henuz mekan belirlenmedi ama yeniteknolojilerle bir mekana sahip olmanız bile gerekmiyor aslında. Ama bız bıraz eski ekolden geldiğimiz için bir sandalye bir kursu arayacaktır gözler. Ama gencler cok daha farklı dusunuyorlar ve biz onlara uyarak ilerleyecegiz her zaman oldugu gibi. Evet yakın gelecekte de tartısıyor olacagımız bır olgu bu Meshur Trump Amerıkasıve HUAWEI kavgası. Nereye kadar gider neler yapılabilir hersey bu günlerde biraz muamma. Fakat HUAWEIbir devlet kadar kararlı adımlar atıyor . 10 MİLYAR dolarlık bir zararı önemsemiyor. Yoluna devam edıyor. Atılımlar yapıyor. Normal bır sırketın gostermesı gereken tepkılerı göstermıyor. Sankı arkasında devletlerden dah guclu br yapı var. Oldukca cool ve sakin. Hatta etrafını ona sahıp olan kullanıcıları sakınlestırmeye davetbeden fazlasıyla cool bır hali var. E nede olsa arkasında küresel fınans gücü var. Markayı buraya getıren, 5g ihalelerini aldıran ve 5G teknolojisinin hamisi gibi algılanmasını sağlayan bir destek var. Şimdilik konumuz budeğil elbette. Huaweı stratejısını baska zaman ıslemeyeçalışırız. Yarının apple ı olur mu yoksa baska bır seye mı evrılir. Buna daır de bazı gelecek tahmınlerınde bulunacagız. Elbettekı bugunu okuyarak yapacagız her zaman oldugu gibi.

Bu durumda trump bir şirkete neden bu kadar agresif davranıyor sizce. Aslında terbiye etmeye calıştıgı cin ve arkasındaki güç olabilir mi?

Hem trump ne kadar güçlü olabilir alt tarafı bir politikacı ve 2. Secim dönemi gelmiş bir adam değil mi?

Aslında öyle değil. Trump amerıkan ulusal kanadını temsıl edıyor. Ve yıllardır amerıkan dolarını genel gecer para bırımı olarak kabullenılmesını saglayan sonrada dolarla ulke kurup economi batıran bır guc olarak hukmeden bir kanat. Zira kurulusundan berı varlar bu kanat. Tüm kurucular aynı topluluğa bağlılar.şimdi ise yıllardır sadece basımını yapan bir grup yeter gayrı deyıp ulusal amerıkan kanada merkz sız degılsınız uzun zamandır bız ıdare edıyorduk. Ve sızden de alıyoruz merkezlıgı dıyerek bir rest çektiler. Ve kızılca kıyamet koptu. Zıra Amerıkanın ulusal kanadı güc dengelerini tekrar oluşturmak isterken, küresel finanscılar artık tek odaklı yönetimi agır bir sopalı jandarma yerıne bıreyın dunyasına ınen direkt bireyle yani 8 mılyarla tek tek ılgılenen bır yapı inşa etmeye calısıyor.ve bu yapı 5G ve daha hızlı baglantı hızlarına ıhtıyac duyuyor.

ÖNCELİKLE 5G NE VAAD EDİYOR?

5G teknolojisi uluslararası ilişkiler ve küresel dengeler açısından belki de nükleer teknolojilerden daha fazla önem taşıyor. 2G, 3G ve 4G teknolojileri büyük ölçüde sesli görüşme ve veri transferi üzerine kurulmuş, teknoloji ilerledikçe hız artmış ve bizler de cep telefonundan konuşup kısa mesaj atarken, rahatça görüntülü görüşme yapar, video seyreder bir hale gelmiştik. 2'den 4'e doğru kademeli bir geçiş vardı; 5G ise çok daha büyük bir sıçrama, devrim niteliğinde bir gelişim olacak.

Bu yeni teknoloji ile sadece veri aktarımında hız artmayacak, bununla birlikte yüksek kapasiteli, gecikme süresi kısa hatta sıfıra yakın, düşük maliyetli bir iletişim altyapısı oluşacak. Bu da tabii ki istediğimiz videoyu ya da uygulamayı hiç beklemeden indirmenin çok ötesinde imkanlar getirecek.

5G teknolojisi uluslararası ilişkiler ve küresel dengeler açısından belki de nükleer teknolojilerden daha fazla önem taşıyor. 2G, 3G ve 4G teknolojileri büyük ölçüde sesli görüşme ve veri transferi üzerine kurulmuş, teknoloji ilerledikçe hız artmış ve bizler de cep telefonundan konuşup kısa mesaj atarken, rahatça görüntülü görüşme yapar, video seyreder bir hale gelmiştik. 2'den 4'e doğru kademeli bir geçiş vardı; 5G ise çok daha büyük bir sıçrama, devrim niteliğinde bir gelişim olacak. (DEVAM EDECEK)

Emin Engin Turk -ecofuturist