Yılın enlerini yazmayı sevmiyorum. 2019 yılından ayrılalı daha 1 hafta olmuşken; İnegöl'e dair yılın enlerini -kendi penceremden- sizlerle paylaşayım.

YILIN KAZANANI: 2019 seçim yılıydı. Mart ayında yapılan yerel seçimlerle birlikte Bursa'da Alinur Aktaş, İnegöl'de de Alper Taban kazanan başkanlar oldu. İnegöl için çok büyük sürpriz beklenmiyordu. Ancak İstanbul ve Ankara'yı kaybetmiş AK Parti'nin Bursa'yı elinde tutması açısından Alinur Aktaş'ın başarısını bir kenara not etmek gerekiyor. Yılın kazananı önce Aktaş, sonra da Taban...

YILIN KAYBEDENİ: İnegöl'de sonuç aşağı yukarı belliydi demiştik. Doğal olarak muhalefetin adaylarının kaybetmesini çok da anormal karşılamadık. Ancak Bursa'da Bozbey'in aldığı oy her ne kadar küçümsenmeyecek noktada olsa da kaybetmesi, elde avuçta belediye başkanlığı kalmaması açısından Bozbey'i yılın kaybedeni yapıyor.

YILIN BAŞKANI: Siyaseten değil de sportif açıdan yaklaşalım. İnegölspor'u hep zor zamanlarda aldı Münür Kanar. Bu aralar aramız limoni olsa da ben hakkını vermeden geçemem. Bence İnegölspor'un ilk yarı karnesini de değerlendirirsek; Münür Başkan işini doğru yaparak ilerliyor. Yılın başkanı olmayı da hak ediyor.

YILIN ŞAKASI: Sena Cafe Sahibi İsmail Çelik'e yapılan şaka yılın şakası olarak anılabilir. Piyango bileti almadan milyoner yaptırılan Çelik için 2019 unutulmazlar arasında . İnegöl de farklı bir haber olarak TV'lerde, internet sitelerinde yer almayı başardı çok şükür.

YILIN SÜRPRİZİ: Yılın sürprizi de geç gelenlerden. Açıkçası Milli Eğitim Müdürlüğü'nde değişimi bir kaç yıldır bekliyordum. Ancak değişiklik Aralık sonunda geldi. Yine de hayırlı olsun. Benim adıma geç de olsa sürpriz oldu diyebilirim.

YILIN HAYAL KIRIKLIĞI: Gelir mi,gelmez mi, gelmeyecek mi, geliyor mu? MODEF Fuarında hep bunu konuştuk. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in ısrarlarıyla artık geliyor derken; son dakika gelişmesiyle gelmedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Artık gelmesine kesin gözüyle bakarken gelen haber İnegöl adına yılın hayal kırıklığı oldu.

YILIN TOPLANTISI: Aralık ayında yapılan İTSO'nun Yüksek İstişare Kurulu toplantısı önemli bir çalışmaydı. Bazı isimler beğenilir, bazıları beğenilmez, bazıları için neden yer almadı denilebilir ama istişare kültürü açısından da İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanının istişare edeceği isimleri seçme özgürlüğü açısından da baktığınızda bence önemli ve güzel bir gelişme olmuş. İnşallah İnegöl sanayisine yön veren bu isimlerle istişareler uzunca süre devam eder.

YILIN DÜĞÜMÜ: Kampüs meselesi 2019'da çözeme kavuşamayan sorunların başında. Buna yatırımları duran Belediye binası, İnegölspor tesisleri, Hocaköy Barajını da ekleyebilirsiniz. Düğümler açılmayı bekliyor 2020'de de...

YILIN GAFI: Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel'in kampüsle ilgili sorusuna verdiği 'Alinur Başkan döneminde başlayan yanlış' cümle başlangıcı sanırım 2019'un gaf sıralamasında ilk sırayı alır. Gürel'in bu cümleyi kullanmasının ardından Bursa'daki toplantıda can sıkınlığı ile verdiği fotoğraf da sanırım gafın sonucunu gösterir mahiyetteydi.

YILIN PROGRAMI: 2019 yılının gündemden düşmeyen programı Cem Taşkıner (C) - Uğur Bayram (U) ve Kani Ahmet Erbay (K) üçlüsü ile C.U.K oldu. Bu akşam da sizlerle buluşacak programımız birilerini rahatsız ediyor olsa da cesaretli yorumlarla takdir kazanmaya devam ediyor. 2020'de de Genç Gazete - İnegöl Online ortak yayınında sizlerle olacağız.