Neden FETÖ soruşturmalarında 2013 öncesi dikkate alınmıyor sorusunun cevabı çok net:Çünkü o tarihe kadar FETÖ diye bir tanımlama yoktu.2013 öncesindeki FETÖ,Türkiye'deki binlerce sivil toplum kuruluşundan biri olarak biliniyordu.Gerçek amaçları çoğu kişi tarafından bilinmiyordu, Devlete açıktan savaş açmamıştı ve devletimizde FETÖ'yü bir terör örgütü olarak veya bir tehdit olarak tanımlamamıştı.

17 Aralık ve 25 Aralık 2013'teki YARGI DARBESİ girişiminden sonra devletin yetkili mercileri ve Milli Güvenlik Kurulu,cemaat denen yapının gerçek yüzünü ortaya koydu. Adınada, önce Paralel Devlet Yapılanması, sonrada FETÖ dendi.Doğal olarak da,FETÖ soruşturmalarında 2013 tarihi esas alındı.

Olay bu kadar basitken,bunu dile getirip '2013 öncesi neden dikkate alınmıyor' demek bu basit gerçeği anlamamaktır veya olayı sulandırmaya çalışmaktır.

2013 öncesinde FETÖ'nün içinde yer alan,bunların gerçek yüzünü bilmeyen,gerçek yüzlerini devlet ifşa edince bu yapıdan AYRILAN insanları hangi vicdani veya hukuki gerekçeyle suçlayabilirsinizki!

2013 öncesi PDY veya FETÖ diye bir suç örgütü mü vardı?

İşin ÇOK İLGİNÇ yanı; 'neden 2013 öncesini de soruşturmuyorsunuz' diyenler, 2013 sonrasındaki FETÖ mücadelesine de hiç destek vermiyorlar.Bir dedikleri diğerini tutmuyor yani.

Milleti saf mı zannediyorlar bunlar.

Samimi olun,net olun,kıvırtmayın ! FETÖ'den yana mısınız devletimizden yana mısınız?Bırakın tiyatroyu artık.

Şu anda ülkemizde binlerce dernek, vakıf, cemaat var.

Bu Sivil Toplum Kuruluşlarından(STK) herhangi birisini ele alalım:Şu anda o STK'nın içindeki çoğu insan o yapının gerçek niyetini bilebilir mi,çok zor.Sadece üst düzey yöneticiler bilebilir.Herhangi bir STK, varsayalımki 2025 yılında devlete savaş açtı ve devlette bu yapının örgüt olduğuna karar verdi.Ne yapmak gerekir?Kuruluşundan beri ve şu anda o yapının içinde olan herkesi mi yargılamak gerekir?Bu nasıl bir adalet anlayışıdır?

FETÖ ile yapılan mücadeleye ZERRE KADAR DESTEK vermeyenler;2013 öncesi diyip duruyorsa burada iyi niyetten bahsedemeyiz.Açıktan FETÖ savunuculuğu yapamayanlar bu tip dolambaçlı yollarla,algı operasyonu yapmaya meseleyi sulandırmaya çalışıyorlar.

FETÖ ve genel anlamda tüm terör örgütleri bu ülkenin düşmanıdır,bu yapılar emperyalist güçlerin maşasıdır.Lafı dolandırmadan,terörle mücadeleye açıkça,mertçe destek vermeyen kim varsa terörün destekçisi demektir.İnsanlar gencecik evlatlarını şehit veriyor, bu örgütlerle mücadele için,15 Temmuz'da masum insanlarımızın başına bomba yağdırıldı, daha birkaç gün önce 2 şehit verdik.Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz,neyin tiyotrosunu çeviriyorsunuz.Hangi ideoloji devletten değerlidir.Hangi FETÖ veya PKK teröristi benim şehidimden daha kıymetlidir?Kimden yanasınız siz.

Saflar nettir:Bir yanda devletimiz vardır öbür yanda devlet düşmanları vardır.Ya devletten yanasındır ya da hainden yanasındır.Laf salatasıyla,algı operasyonlarıyla örtemeyeceğiniz gerçek budur.

FETÖ'cülerin,PKK'lıların sığındıkları başka ülkeleri var,oralarda yaşıyorlar.Ama bizim tek ülkemiz ve tek vatanımız var ve burdan başka bir yere gitmek gibi bir niyetimizde yok.Bu nedenle de,vatanımıza göz dikenin,vatanımıza göz dikenlere destek olanlara hesabını sorduk,sormaya da devam edeceğiz.