Genç Gazete geçtiğimiz günlerde 'İnegöl'e 2.milletvekili şansı' manşetiyle çıktı. Yüksek Seçim Kurulu'nun milletvekili sayısındaki artış sonrası Bursa'yı 2 bölgeye ayırması nedeniyle İnegöl'ün de vekil sayısında artış olabileceği haberimizde yer aldı.

Yeni dönemde Bursa'nın vekil sayısı 20 olacak. 20 olunca da otomatikman tek bölgeden 2 bölgeye çıkmış olacak.

Yüksek Seçim Kurulu ilçelerin nüfuslarına göre de bir bölgeye 6, diğer bölgeye 11 ilçeyi yerleştirdi. 1,4 milyon nüfus bir tarafa, 1,4 milyon nüfus diğer tarafa.

İnegöl, 11 ilçenin olduğu tarafta. Osmangazi ve Nilüfer diğer bölgede yer alınca; 2.bölgede Yıldırım'dan sonra en büyük ilçe konumunda olan İnegöl'ün vekil sayısını arttırma şansı da yükseldi diyebiliriz.

Tabii ki gönlümüzde olan İnegöl'ün il olarak 4-5 vekili olması... İnşallah o günleri de görürüz.

İki bölgeyi değerlendirdiğimizde mevcut milletvekili sayılarına göre 11-5-2'nin bölgesel ayrımının, Osmangazi-Nilüfer tarafında 5-3-1, Yıldırım-İnegöl tarafından 6-1-1 olduğunu söyleyebiliriz. (AK PARTİ-CHP-MHP) Bunlar 18 milletvekili üzerinden yapılan hesaplamalar...

20 milletvekili olarak yeniden dizayn ettiğinizde (ben şu an için Türkiye'de oy oranlarında büyük sapmalar olduğu düşüncesinde değilim) 7-1-2 ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.

Yani AK Parti bu bölgede 7 milletvekili çıkartabilir. Bu da İnegöl'ün 2.vekil şansını artıyor.

2019 yılı Türkiye'nin yeni bir sisteme geçeceği yıl olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli ile bir manada başkanlık dönemi başlayacak.

Bakanlar, milletvekillerinden seçilmeyecek. Vekillerin etkileri ne olacak? Bunları da tek tek yaşayıp görmemiz gerekecek.

2 milletvekili, Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanı olan bir İnegöl en büyük temennimiz tabii. Ne derece gerçekleşir, bekleyip göreceğiz.