Kent Konseyi yeni kadrosunu belirledi. Haydar Cerrah'ın 5 yıl geçen dolu dolu başkanlık dönemi sona erdi.

Artık Kent Konseyi'nin yeni başkanı Halil İbrahim Zengin. Halil İbrahim Zengin hocamızdan önce Haydar Cerrah dönemine ilişkin tespitlerimizi yapalım.

Şiir Gecesi, İnegöllülere Vefa Gecesi gibi bazı projelerinde de yer almaktan onur duyduğum Haydar Cerrah, gerçekten İnegöl'de adından söz ettiren bir Kent Konseyi'ni bizlerle buluşturdu.

Yönetimiyle, çalışma gruplarıyla başta kaldırım işgali ve Vefa Gecesi olmak üzere hayvanlar için yapılan çalışmalar, trafik konusunda farkındalık oluşturma gayretleri, çöp konusuna dikkat çekme gibi İnegöl'ün sorunlarıyla bire bir ilgili başkandı.

Ben Burhan Alıcı döneminde Gençlik Meclisi Başkanıydım. Haydar Cerrah beni de davet etmişti Kent Konseyi'ne ama istifa ettiğim için tekrar geri dönmedim.

Kendisinden en çok Gençlik Meclisi ile ilgili projelerin takipçisi olacağımı ifade etmiştim. Bir çok meclis ve çalışma grubundaki başarı Gençlik Meclisi'nde ne yazık ki olmadı. Bu da nazarlık olsun.

Kendisine İnegöl'e yaptığı katkılar ve farkındalık çalışmaları için teşekkür ediyorum. İnşallah yeni Başkan Halil İbrahim Zengin hocamız da bu çıtanın üzerine çıkacaktır. Gençlik Meclisi noktasında kendisini de takip ettiğimi bilmesini isterim.

Halil İbrahim Zengin donanımlı, insani ilişkileri üst düzeyde değerli bir bürokrat. Ben kendisini çok daha iyi yerlerde göreceğimi biliyorum. O konuda hala beklemedeyim.

Kent Konseyleri doğru çalıştığında nasıl önemli hizmetler yapabildiğini biz Haydar Cerrah döneminde gördük. Çatışmayan ama belirli konularda ısrarcı olunca kaldırım işgalleri gibi bir çok il ve ilçenin çözemediği sorunları çözebiliyorsunuz.

Yeni konsey, yeni başkan, yeni heyecan... Rabbim yar ve yardımcıları olsun... İnşallah İnegöl'ümüz için değerli projeler ardı ardına gelir. Sabırsızlıkla beklemekteyiz...