2014 yerel seçimlere yaklaşık 16 ay var. 2013 yılının sonunda ya da 2014 yılının hemen başında partilerin adayları belli olacak ve yerel anlamda yarış başlayacak. Partilerin adaylarını açıklama noktasında neden son dakikaya bıraktıklarını hiç ama hiç anlamam. Öyle ilginç olaylar yaşandı ki bu ülkede saat 17.00?de Yüksek Seçim Kurulu?na adayların isimlerini yetiştiremedikleri için seçime giremeyenler oldu.

Türkiye, eski Türkiye değil. 2-3 aylık siyasi propaganda ile seçmeni ne derece etkilemeyi düşünürler ki? Ben muhalefetin yerinde olsam adayımı seçimlere tam 1 yıl kala açıklarım. 1 yıllık dönemde Belediye ile ilgili bütün açıklamaları sadece adayımın yapmasını isterim. İlçe Başkanı ya da diğer partililerin sadece genel siyasete ilişkin değerlendirme yapmasını isterim.

1 yıllık süre zarfında kendini daha iyi anlatabilecek ve halkın daha iyi tanıyabileceği adayımın belediyenin bütün programlarında yer almasını isterim. Belediye Başkanının olumlu çalışmalarında yanına kadar gidip tebrik etmesini, ?Biz seçilirsek bu tür çalışmaları aynen devam ettireceğiz? ifadelerini kullanmasını; yanlışlarında da hiç acımadan eleştirip yanında doğru kısmını halkı ikna edecek şekliyle açıklamasını arzu ederim.

Biz de tüm partiler ?Seçim starını verdik? derler ve o açıklamayla kalırlar. Seçim startını verdiklerinin ardından 4-5 ay yatarlar. Sonra da son 2-3 ayda seçmeni etkilemek için koşuşturup dururlar. Bazen bu süre dahi yetmez. ?Gidemediğimiz dernek, mahalle, köy kaldı? diye de sitem ederler kendi kendilerine. Son dakika aday açıklama ile sözde strateji uygularlar. Ne kadar başarılı oldular acaba bu stratejilerinde meraktayım doğrusu.