Tarih: 09 Mart 2007

Zamanın Bursa Valisi Nihat Canpolat, İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş'tır. O günlerde, Kaymakam Erdoğan Bektaş, Üsküdar Kaymakamlığına atanmıştır. İnegöl'de son günlerini geçirmektedir.

Zamanın İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'tür.

Bu isimler; İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hayırsever İşadamları Zeki ve Fatih Konukoğlu ile birlikte Bursa Valiliği'nde bir araya gelirler.

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

Çok hayırlı bir hizmet için imza atılacaktır. Hayırsever iş adamı Zeki Konukoğlu tarafından yaptırılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi ile ilgili protokol imzaya hazırdır.

Okul için tahmini 3,5 milyon YTL bütçe belirlenir. Anadolu Öğretmen Lisesi, 2006 yılında geçici olarak Gaziosmanpaşa ilköğretim okulunda eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır.

Anadolu Öğretmen Lisesi, bugün modern binasında eğitim hizmetine devam ediyor ve Türkiye çapındaki başarıları ile de adından sıkça söz ettiriyor.

Bu okul, o gün itibari ile İnegöl'de hayırseverler tarafından yapılan 14. Okuldur. Bu 14 okulun 7'si ise son 3,5 yıl içinde eğitime kazandırılmış ve Eğitime %100 Destek Kapsamında İnegöl 50 Milyon YTL ile tüm Türkiye'ye örnek olmuştur.

İNEGÖL'E HAYIRSEVER BEREKETİ

İnegöl'de yapılacak olan bu eğitim yuvası, 5 yıldızlı bir oteli aratmayacak özelliklere sahiptir. İSKO bu hizmeti ile de göstermiştir ki; Konukoğlu ailesi İnegöl için bir şanstır.

SANKO ve İSKO Holding olarak Konukoğlu ailesi, o güne kadar Türk milli eğitimine 20 adet okul kazandırmıştır. İmzalanan protokol ile 21. Okul için ilk adım atılır.

Eski tarihlerden beri, İnegöl'ümüzde; Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü arasında örnek bir birliktelik vardır. İnegöl özellikle eğitime destek konusunda bu güne kadar bu birlikteliğin meyvelerini topladı.

ŞÜKRANLA ANIYORUZ

İnegöl özellikle 80'li yıllardan sonra hızla gelişip büyümeye başlamıştır. Büyümeyle beraber her alanda eksiklikler de ortaya çıkmıştır. Eğitim de, yaşanan bu hızlı gelişmeden nasibini almış, artan öğrenci sayısı karşısında okullar yetersiz duruma düşmüştür.

Eğitim adına o yıllarda çok büyük adımlar atılmış ve toplam 6 lise eğitim-öğretime kazandırılmıştır. Sonraki yıllarda; Yerel yönetimi, Siyasetçisi, Milli Eğitimi ve Hayırseverleri ile İnegöl Eğitim hizmetlerinde, tüm Türkiye'ye örnek olacak eserlere imza atılır.

İşte halihazırda okul yönünden zengin olan İnegöl'ümüz bu günlere, o tarihlerde atılan adımlar sayesinde geldi.

Bu vesile ile eğitime destek veren bütün hayırsever iş adamlarımızı, imza sahibi tüm devlet yetkililerini ve yöneticilerimizi hayırla yad ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.