İnegöllü Firmadan Devrim Niteliğinde Masa! Depremler Artık Daha Az Korkutacak! İnegöllü Firmadan Devrim Niteliğinde Masa! Depremler Artık Daha Az Korkutacak!

Ramazan ayı başında fahiş rakamlara yükselen kırmızı et fiyatlarına devlet müdahalesi bu sefer teşvik yönünde oldu. Fiyat sabitleme kararının etki etmediği çoğu kasap ve markette de bu sayede uygun fiyatlı et satışı mümkün olacak.

Kilosu 350 TL ve üzerine çıkan kırmızı etin yükseldiği bu fiyatlar devleti harekete geçirdi. Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan açıklamayla et fiyatlarının düşürüleceği açıklandı. Buna göre et fiyatlarında kilo başına 150 TL civarında indirim sağlanacak.

16 BİN CANLI BÜYÜK BAŞ SATILDI

Karar'ın haberine göre; ESK'nın indirim açıklamasıyla birlikte, güncel et fiyatlarında indirim görülmeye başlandı. 150 TL civarında indirim sağlayan teşvik adımları sayesinde vatandaşın uygun fiyata kırmızı et tüketmesi hedefleniyor.

Uzun süredir vatandaşın şikayet konusu olan kırmız et fiyatlarının vardığı nokta ESK'yı harekete geçirdi.

Kurum, kombina ve kesimhanelerinde fiyatlara indirim yapıldığını duyurdu. 16 bin canlı kesimlik büyükbaş hayvanın satışı sayesinde fahiş fiyatların önünü kesen kurum bu hamlesiyle fiyatları önemli ölçüde düşürmüş olacak.