Eğitim

İnesder’den Öğretmenlere Vefa Gecesi

Abone Ol
6. PROGRAM

FEM Gösteri salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İNESDER Başkan Yardımcısı Ali Turna, dernekleri tarafından düzenlenen öğretmenler günü programının bu yıl 6.sını düzenlediklerini söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Turna,

“Öğretmenlik kader programında rehberlik yapıp, milletin ahlak ve karakterini yücelten ve ona sonsuzluk şuurunu aşılayan yeryüzündeki nadir mesleklerden biridir. Öğretmen ise doğumdan ölüme kadar bütün bir hayat boyu, hayatını şekillendiren kutsi bir üstattır.

ÖĞRETMEN TOPLUMU YOĞURANDIR

Bir ülkenin geleceğine verdiği önemin ölçüsü öğretmenine verdiği değerdir. Çünkü başka hiçbir meslek grubu öğretmenler kadar geleceğe tesir etme imkanına sahip değildir. Öğretmenin öğrencisi üzerinde tesiri anne, baba ve toplumun tesirinden kat ve kat üstündür.

Aslında anneyi ve babayı da hatta toplumu da yoğuran odur. Onun elinin girmediği her hamur tatsız ve tuzsuz sayılır. Hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanları minnet ve şükran duygularımla selamlıyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”diye konuştu.


VEFA PLAKETİ

Yapılan konuşmanın ardından, dernek üyelerinin İnegöl’de çalışan öğretmenler arasında yaptığı araştırma sonucunda seçilen; Atike Bıyıklı, Aynur Yılmaz, Alaattin Kaya ve Ertan Kalkanlı’ya vefalı çalışmaları sonucu plaket takdim edildi.

Plaket alanlar adına konuşan Ertan Kalkanlı,

“Açıkçası bizleri onurlandıran İNESDER ve LALADER’e çok teşekkür ediyorum. Şuan duygularım yüksek kusura bakmayın. Şuanda Nilüfer’de bir meslek lisesinde öğretmen olarak görev yapıyorum.

İnsanlara hizmet edebilmek için insanlığa faydalı olabilmek için illaki bir makama ihtiyaç yok. Orada da elimizden geldiğince herkese hizmetinizi yapıyorsunuz. Sonuç itibariyle bu güzel insanlarla bir arada olmak beni çok onurlandırdı.

Şairin dediği gibi ‘Yarın elbet bizimdir, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir.’ Daha güzel yarınlarda, daha mutlu günlerde inşallah yine birlikte olmak ümidi ile saygılar sunuyorum.”şeklinde konuştu.

Daha sonra sahne alan Maceracı programının sunucusu Murat Yeni, programı ve başından geçen ilginç olayları slayt eşliğinde seyircilerle paylaştı.