İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi web sayfasında yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı;

İNEGÖL ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ

LOKAL İŞLETME İHALESİ İLANI

          İnegöl Öğretmenevi Lokali malzemeli ve hazır durumda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a maddesine göre 1 (bir)  yıllığına Kapalı Zarf Usulü ile ihale edilecektir. Öğretmenevi İşletici Sözleşmesi ve Kira Şartnamesi hükümleri doğrultusunda ihaleyi kazanan kişi ile sözleşme yapılarak kiraya verilecektir. Kurum İdaresinin iradesi ve İşleticinin yeniden sözleşme yapılması istek dilekçesi ile kiralama süresi birer yıl olmak üzere ÜFE oranında artış sağlanarak 2 (İki) yıl daha uzatılabilir.

          İhale Teklif Mektuplarının Kurum İdaresinden 06.03.2023-10.03.2023 tarihleri arasında alınacaktır. Kira Şartnamesi kabulü, imzalanması 13.03.2023-15.03.2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Belirlenen tarihler dışında isteklilere teklif mektubu verilmeyecektir.

Muammen Bedel olarak belirlenen Kira Teminat Bedelinin İnegöl Öğretmenevi İşletme Hesabına (10827951-5004) yatırılması ve Kira Bedeli Dekontu ile teklif mektubu ve istenilen belgelerin idareye en son teslim tarihi saati 15/03/2023, saat:15:00'dır.

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

İhale Komisyonunun Toplanma Tarihi: 15.03.2023.Saat: 16:00'dır.

İhalenin Sonuçlandırılması ve Kiralama ihalesini kazanan kişiye tebliğ-tebellüğ tarihi ve saati: 15/03/2023 Saat: 17.00'dır.

 İhale Usulü: Kapalı Zarf Usulü

İhale Yapılacak Adres: İnegöl Öğretmenevi İdari Kat

İhale Yapılacak Yer: Öğretmenevi Lokal İşleticiliği

Belirlenen Muhammen Bedel :4.647,00 TL

İşyeri Teslim Tarihi: 01.04.2023

1-İhaleye evrakları ve istenilen belgeleri teslim tarihinde Öğretmenevi İdaresine vermeyenler ihaleye katılamazlar. Kira Şartnamesini imza karşılığında almayanlar ya da Şartnameyi okudum kabul ettim imzasını atmayanlar ihaleye katılamazlar. Öğretmenevi idaresinin belirlediği tarihe kadar istenilen belge, vergi, harç, Maliye Sözleşme Damga Vergisini, Kira Teminat ücretini Öğretmenevi hesabına yatırmayan ve Çalışan kişi belgelerini idareye teslim etmeleri, aksi takdirde ihaleyi kazanan kişi ihaleden çekilmiş kabul edilir.

2-İŞİN NİTELİĞİ:

A-İşyerinin Durumu: Öğretmenevi Lokali (Yerinde görülecek)

B-Kiralanan Yerin Teslimi: Eski işletici kira sözleşmesinin bitiminde ihaleyi kazanan yeni işleticiye Kira Sözleşmesi imzalandıktan sonra öğretmenevi yönetimi nezaretinde yeni işleticiye teslim eder.

C-İhaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedel tespitinde Öğretmenevi İdaresi ve İhale Komisyonu yetkilidir, teklifler muhammen bedelin altında olamaz, olursa geçersiz sayılır.

3-Vergi, resim, harç, sigorta primleri fon ve diğer ücretler işleticiye aittir.

4-Kira süresi 1(bir) yıllıktır. Açık artırma sonucunda belirlenen kira ücretinin üzerine %18 KDV eklenerek aylık kira bedeli belirlenir. Öğretmenevi idaresinin iradesi ile kira sözleşmesi takip eden yıllar için ÜFE oranında artırılarak her yıl birer yıllık olmak üzere sözleşme yenilenir. (TOPLAM 3 YIL)  Elektrik, su, telefon, ısınma giderleri işletici tarafından her ay düzenli olarak ödenir.

5-Bu bir ihale ilan metnidir. Kurum idaresi ile iletici arasındaki ilişkileri düzenleyen asıl belge "İNEGÖL ÖĞRETMENEVİ LOKAL SÖZLEŞMESİ" ve KİRA ŞARTNAMESİ'dir.

6-İhaleye Katılamayacak olanlar:

a)İhaleyi yapan idarenin; İta Amirleri, İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek sonuçlandırmakla görevli olanlar, bunların eşleri, çocukları, kan bağı ve hısım olanlar ile ortakları katılamazlar.

b)Vakıf-dernekler ve şirketler ihaleye katılamazlar.

c) Öğretmenevi Danışma Kurulu tarafından uyarı almış olanlar ve daha önceki yıllar içinde öğretmenevi idaresi tarafından kira sözleşmesi fesh edilmiş olanlar,

d)T.C. Vatandaşı olmayanlar ihaleye katılamazlar.

e).Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis veya affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık resmi ihale alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından mahrum bırakılanlar ihaleye katılamazlar

7)İhaleye katılma şartlarını İnegöl Öğretmenevi İhale Komisyonu karar verecektir.

8-İhaleyi alan işletici ihale sonuncundan itibaren üç işgünü içerisinde sözleşmeyi imzalamaz, istenen belgeleri idareye vermez ise ihaleden çekilmiş olarak kabul edilir. Çekilen kişinin yerine en yüksek 2. TEKLİFİ veren kişi ile Kira Sözleşmesi yapılır.2.en uygun teklifi veren kişi ile sözleşme yapılmaması halinde 3.en uygun teklifi veren kişi ile sözleşme imzalanır. Ancak kira bedeli muammen bedelin altında olamaz. 3.üncü kişi ile Kira Sözleşmesi yapılamaz ise İhale en geç 10 (ON) işgünü içinde yeniden ihaleye çıkılır. Kira şartnamesi 1 (bir) yıl geçerlidir.(İhalenin yapıldığı 15 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerlidir.)

9-Lokal ürün ve hizmet ücretleri 2022 yılı tarifesi uygulanacaktır.

11-İhtilafların çözüm yeri İnegöl Mahkemeleri ve İcra daireleridir.

İnegöl Öğretmenevi ve A.S.O.Müdürlüğü