2020 yılı değerlendirmesini yazılı açıklama ile yapan Başkan Durmuş, Koronavirüs salgını ile günlük yaşantımızın yeniden şekillendiği, maddi ve manevi sahip olduğumuz değerlerin yeniden hatırlandığı, tarih sahnesinde eşine az rastlanır olan 2020 şüphesiz zor bir yıl olmanın yanında, ülkemiz adına yıllarca süren özlemlere ve hedeflere ulaştığımız bir süreç olarak da hafızalardaki yerini alacaktır."

"Yıllardır bu milletin yüreğine kazınan büyük özlem, yeni bir çağın başlangıcı olan büyük fethin sembolü Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılışı ise 2020 yılına ayrı bir önem kazandırmıştır. Uluslararası tüm baskılara rağmen, ülke içindeki tüm çatlak seslere rağmen, Şükürler olsun ki Ayasofya yeniden müminler ile buluşmuş ve bu büyük kavuşmanın baş mimarı Cumhurbaşkanımız Ayasofya Camii'nin Zincirlerini kırmış ve 86 yıllık özlemi sona erdirmiştir."

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

"Yine bu yılı ülkemiz adına önemli kılacak ve yıllarca unutulmayacak önemli bir gelişme ise, milli sondaj filomuz ile Karadeniz de yaptığımız doğalgaz sondaj çalışmalarında mutlu sona erişimizdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihin en büyük doğal gaz rezervi olan 405 milyar metreküp ile ekonomik olarak dev bir kaynağı keşfetmiştir. Kısa zamanda ekonomimize kazandırılacak olan bu rezerv yine Cumhurbaşkanımız tarafından büyük bir müjde olarak milletimize açıklanmıştır." dedi.

İnegöl ile alakalı yapılan çalışmalara da değinen Durmuş, "İnegöl yerelinde gerek İnegöl Belediyemiz gerekse Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yatırımlar hız kesmeden devam etti. Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından startı verilen ve hızla devam eden 'İçme Suyu Hattı ve Alt Yapı' gibi dev yatırımlar da 2020 yılı içerisinde yapılan hizmetler arasındaydı. Pandemi döneminde İnegöl Belediyemiz tarafından yapılan dezenfekte çalışmaları ve vatandaşlarımıza uzanan sosyal yardım elinin yanında 5 milyonun üzerinde maske üretimi ve vatandaşlara ücretsiz dağıtımı, yerel yönetimler anlamında örnek bir çalışma olmuştur."

"Yine bu dönem de startı verilen ve İnegöl'ün vizyon projeleri arasında yer alan 'Kanal İnegöl' hepimizi heyecanlandıran çalışmaların başında gelmekte ve yapım süreci devam etmektedir. Pandemi sürecinde görev yükü önemli derecede artan İnegöl Devlet Hastanemizin yoğun bakım yatak sayısı artışı talebimizin Sağlık Bakanlığımızca onaylanması da bu yıl içerisindeki sevindirici yatırımlar arasında yer aldı. 2020 yılı her ne kadar başta pandemi olmak üzere olumsuz yönleri ile anılacak olsada, pek çok başarı hikayesinin yaşandığı, yıllar süren hasretlerin vuslata erdiği ve ülkemiz adına tarihi yatırımların yapıldığı bir yıl olduğu aşikardır." diye konuştu.