Ziya Çalışkan, Mobilyacı Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Başkan adayı Ziya Çalışkan, "Türkiye ve dünya pandemi etkilerini en sert şekilde hissetmeye devam ediyoruz. Enflasyon, lojistik sıkıntılar, enerji maliyetleri zaten ham madde tedarik sıkıntısı yaşayan üreticinin belini iyice bükmüş durumdadır. Döviz kurundaki ani dalgalanmalar ile birlikte günlük değişen tedarik listeleri sağlıklı bir maliyet hesabı yapmamıza engel olmaktadır. En kötüsü bir sonraki günü ön görememekteyiz. Türkiye'nin daha çok üretim, yatırım ve istihdama ihtiyacı olduğu bu dönemde doğalgaza yapılan bu zam enflasyonu da arttıracaktır. Üretim ve yatırıma daha fazla destek olup sanayimizin rekabet gücünü korumalıyız" dedi.

Mobilya sektörü gelen bu zamlardan mustarip olduğuna değinen Başkan adayı Ziya Çalışkan, "Bu durum biz sanayicilerin olduğu gibi çalışanlarımızın da ekonomik gücüne olumsuz anlamda etki edecektir. İhracatın dinamosu sanayiciyi teşvik etmek ülkenin bekası olması gerekirken yapılan zamlar bilhassa ihracatta Türk sanayicisinin elini zayıflatacaktır. Bizler üretim süreçlerinde işleyişin bozulma ihtimaline karşı endişeliyiz."

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma! İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

"İnegöl'ümüzün özelinde mobilyada ham madde boya, kereste, sunta, MDF, cam, sünger ve kumaş diğer girdilerin üzerine bu zamlar maliyet artışının zorlu süreçlerde bile üretmekten vazgeçmeyen iş insanları için motivasyon düşürücüdür. Sanayicimizin çarkları döndürebilmesi için omuzlarındaki maliyet yükünün hafifletilmesi gerekiyor. İnegöl iş dünyası olarak karar vericilerden alınan zam kararına yeniden gözden geçirmelerini talep ediyoruz." diye konuştu.