Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyesi 10 dağcı, Uludağ'ın ayak basılmayan yerlerinin keyfini doyasıya çıkarttı. Keles ilçesine bağlı Baraklı köyünden yürüyüşe başlayan dağcılar, 70 santim karın üzerinde 7 saatlik tırmanışın ardından Uludağ tepeler silsilesinin en doğu zirvesi olup, karda kimsenin bu zamana kadar tırmanamadığı 2 bin 500 rakımlı Kuz yatağı zirvesine tırmandı.

Dağcılar kışın bu mevsimde tırmanılması imkansız olan zirveye çıkarak bir ilki başardı. Geceyi Balabancık yaylasında geçiren dağcılar, ertesi sabah iniş yolculuğunu İnegöl'ün Turgutalp Mahallesinde sonlandırdı.

Bursa'da kaçak avlanan balıkçılara operasyon Bursa'da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, "Uludağ'ın güney yüzünde bulunan Keles ilçesine bağlı Baraklı köyünden sabah 09:00'da Uludağ sırt hattına yürüyüşe başladık. Ekibimizden 10 arkadaşımızla batan karda ormanlık alanda yürüyerek Kuz yatağı zirvesine tırmandık. Muhteşem güzellikleri seyrettik. Açık havada pırıl pırıl ortamda Uludağ'ın bu mevsimde ulaşılamayan ve insanlar tarafından hiç gidilmeyen bölgesini gezdik. 7 saat süren yürüyüşün sonunda 2 bin 500 metre rakımlı Kuz yatağı zirvesine çıkarak, bütün Marmara bölgesinin uzaklarını gökyüzünden kuş bakışı izleme imkanı bulduk" dedi.