İnegöl'de heyelan riski nedeniyle konut yapımına izin verilmeyen 33 kırsal mahallede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Bursa Valiliği tarafından yeniden zemin etüdü yapılacak.

İnegöl'e bağlı 33 kırsal mahallede bugüne kadar 1960, 1980, 1990 ve 1996 yıllarında etüt çalışması yapıldı. Yapılan zemin etüdü çalışmalarında kırsal mahalleler heyelan riski taşıdığı için konut yapımına izin verilmedi. Tüfekçikonak, Hayriye, Fevziye, Kıran, Saadet, Bahariye, İclaliye, Konurlar, Turgutalp, Hilmiye, Süle, İnayet, Çiftlik, Bahçekaya, Muratbey ve Çayyaka mahalleri başta olmak üzere 33 kırsal mahallede konut yapmak isteyen vatandaşlar zemin etüdü yaptırmak zorunda kalıyordu.

Eski yıllarda yaşanan heyelanlar nedeniyle İnegöl'e bağlı bazı kırsal mahallelerde de yaşayan vatandaşlara iskan evleri verilmişti ve bu mahallelere imar yasağı getirilmişti. İnegöl'de binlerce vatandaş kırsal mahallelerdeki arsalarına ev yaparak yerleşmek istemesine rağmen, heyelan nedeniyle getirilen yasak yüzünden mağdur oluyordu. Belediye tarafından yaptırılacak zemin etüdünden olumlu bir sonuç çıkması halinde, binlerce vatandaşın mağduriyeti de ortadan kalkmış olacak.

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

Yapılan etüt çalışması sonucu belirlenen riskli bölgelerde yeni konut yapımına izin verilmeyecekken, olumlu sonuç çıkan mahallelerde yeni konut yapımlarına izin verilecek. Mağdur olan kırsal mahalle sakinleri de hem zemin etüdü külfetinden kurtulacaklar hem de mahallelerinde yeni konut yapabilecekler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya konuyu anlatan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, söz konusu kırsal mahallelerde uzun süredir herhangi bir heyelan yaşanmadığını belirterek, "Köylerimizde 60 yıldır heyelan yaşanmadı. Kanun hükmünde kararname ile güncellendi ama biz tetkik yapılıp incelenmesini istedik. Eğer risk olan yerler varsa kararın devam etmesi, eğer yoksa kararın kaldırılmasını istiyoruz. Bakanımız Vali beye gerekli talimatı da verdi."diye konuştu.