Yazılı açıklama yapan Başkan Torun, Yıl 1993 24 Ocak Pazar sabahıydı. Ankara kar altında. Zemheri ayazında, yaz güneşi koynunda, yiğit bir insan Uğur Mumcu. İşine gitmek için evinden çıktı. Ankara'yı ve ülkemizi aydınlatacaktı. Ancak, zalimler pusudaydı. Ankara'nın göbeğinde aracına patlayıcı yerleştirilmişti. Ne gören vardı nede duyan. Çevirdi anahtarı apansız bir ölüme. Mumcuyu öldürdüler ama asla yenemediler."

"Her parçasının yerine yeni Uğur Mumcular oldu. Eserleri ışık saçmaya halen devam ediyor.

Uğur Mumcu, korkan ve rahatsız olanlar tarafından katledildi. Cumhuriyetimize musallat olan tarikat ve cemaatleri rahatsız etti. Onun içindir ki; 28 yıl geçti katillerin halen bulunamadı. Devletin verdiği sözler havada kaldı. Işıklar içinde uyu yiğit insan Uğur Mumcu..."

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

"8 yıl sonra, yine, 24 Ocak da bu sefer yer Diyarbakır. En büyük hayalim Uğur Mumcu suikastını aydınlatmak diyen bir polis müdürü Diyarbakır halkıyla bütünleşmiş, suikastların sıradanlaştığı bir dönemde Diyarbakır merkezli bölgedeki Hizbullah yapılanmasını çözmüş ve halktan biri, güven veren bir emniyet müdürü olmuştu. Canı pahasına terör ile mücadele eden gerçek bir halk kahramanı, hain bir suikasta kurban giden, eski Diyarbakır Emniyet Müdürü şehit Ali Gaffar Okkan'ı aramızdan ayrılışının 20. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu.