Maceraperest ve yazar İngiltere vatandaşı Tom Fremantle, yürüyerek dünyanın etrafını dolaşıyor. Şimdiye kadar 435 gündür yürüyen Fremantle, dünya yürüyüşünü 26 bin (16 bin mil) kilometreyle tamamlayacak.

Daha önce yaptığı üç yolculuğun tamamı hakkında kitaplar yazan Tom Fremantle, Türkiye'deki gezisinin ardından Afrika'ya geçecek.

Tercüman aracılığıyla yolculuğu hakkında bilgiler veren 50 yaşındaki Tom Fremantle, " Daha önce Amerika'yı bir uçtan bir uca yürüdüm. Bütün yürüyüşüm 3,5 yıl sürecek. 435 gündür yürüyorum. Kiliselerden lokantalara, berber dükkanlarından at ve sığır çiftliklerine varana kadar her yerde konakladım. Günlük 20 mil (32 kilometre) yürüyorum. Ne yazık ki, insanlar birbirlerinden giderek korkuyorlar. Ama yoldaki önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum, insanlar bana muazzam bir nezaket gösterdi."

"Bence birbirimize düşündüğümüzden çok daha fazla güvenebiliriz. Dünya yürüyüşünde, benim için çok şey ifade eden üç hayır kurumu için para topluyorum. Bunlar, Alzheimer Derneği, Bulmaca Merkezi ve Köpek Hastanesi. Büyük bir atlet değilim ama yürüme dayanıklılığa sahibim. Benim sloganım 'Asla durmak yok.' Eşyalarımı küçük bir yürüyüş arabasında taşıyorum. Herhangi bir rekoru kırmaya çalışmıyorum. İnegöl'den sonraki yolcuğum Mersin'e kadar sürecek." dedi.

ABD'li heyet Türkiye'de ABD'li heyet Türkiye'de