CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir açıklamasında şu sözlere yer verdi: "1939'da Nazi Almanya'sının Polonya'ya saldırdığı ve 2. Dünya Savaşının başladığı gün olan 1 Eylül'ün insanlığın acılardan ders alması için Dünya Barış Günü olarak kabul edilir.Ancak ne yazık ki büyük acılardan ders alınmadı. Barışın önemini tarihte ve günümüzde yaşananlar çok acı şekilde insanlığa öğretmiştir. Savaşların en büyük mağdurlarının başında çocuklardır. Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmanın tek yolu barıştan geçiyor.

Dünyanın pek çok bölgesinde savaş ve terör nedeniyle insanların yaşamını yitirdiğini, sakat kaldığını ve vatanlarını, ana yurtlarını terk etmek zorunda kalıyor.Savaşlar nedeniyle, her yıl milyonlarca doları aşan bir kaynağın silahlanma giderlerine ayrıldığını biliyoruz.Oysa ki bu tutarın sadece yarısı ile dünya üzerindeki açlık, içme suyu, barınma, sağlık ve eğitim başta olmak üzere pek çok sorunu çözmek mümkündür.Dünya üzerindeki tüm insanların ve canlıların barış ve huzur içerisinde yaşamalarını sağlayacak ortamların tesis edilmesinin uygar ülkelerin ve insanların asli görevidir.

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

Gerçek uygarlık ve medeniyet savaşların ve terörün olmadığı, insanların yerlerini yurtlarını terk etmek zorunda kalmadığı, çocukların ve bebeklerin açlıktan ölmediği, yetim kalmadıkları, doğanın ve çevrenin haklarının korunduğu bir dünyayı kurmak ve kurma mücadelesinin içinde olmaktır.

HUZURA VE BARIŞA İHTİYACI OLAN COĞRAFYADA YAŞIYORUZ

Hemen sınırımızın ötesinde yaşanan savaşlar, yüz binlerce insanın canından olmasına ve milyonlarca insanın yerinden yurdundan uzak mülteci ve sığınmacı bir konumuna düşmesine neden olmuş, barış ve huzur denizi olması gereken Akdeniz ve Ege Denizi' ne yazık ki kendilerine sığınacak güvenli bir liman arayan binlerce insana mezar olmuştur ve halen olmaktadır. Yine ülkemize sığınmak zorunda kalan başta Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların yanı sıra Afrikalı göçmenlerin son derece kötü yaşam şartları içerisinde, kaçak, kuralsız ve kayıt dışı çalışmaları, elleri kalem tutması gereken çocukların sokak başlarında dilenciliğe zorlanması hepimizin içini acıtmaktadır.

Yine ülkemizde hepimizin yüreğini dağlayan terör saldırıları sürmektedir. Terör, değişik ülkelerin kentlerinde de karanlık yüzünü göstererek masum insanların canlarını almaya, masum yavruların yetim büyümelerine neden olmaktadır.

ÖLÇÜMÜZ YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ

İnsanların hiçbir ayrım gözetmeden daha mutlu ve huzurlu bir dünyada yaşayabilmelerinin, ancak ve ancak ömrü savaş meydanlarında geçmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü unutmayalım ve "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ortamında sağlanabileceğini, bu anlayışın kalıcı dünya barışına önemli katkı sunacağı ir gerçektir.

Ayrıca 1974 Kıbrıs Barış harekatın da Bülent Ecevit şu sözleri ile Barış'a vurgu yaparak ''Biz aslında savaş için değil, barış için; yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz.''dediğini ve Barış'ın tüm insanlar için önemini vurgulamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; Barışın, Sevginin, Hoşgörünün egemen olduğu; savaşların, Terörün, Şiddetin, Kavganın olmadığı bir dünyada tüm insanların BARIŞ içerisin de yaşaması dileklerimizle 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyoruz.