Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ`a sezonun ilk karı dün sabah saatlerinde düştü. Oteller Bölgesi`nde her yer beyazlara bürünürken, kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu öğrenildi.

Meteoroloji`nin günler öncesinden uyarısını yaptığı kar yağışı dün sabah 07.30 saatlerinde Uludağ`da başladı. Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düştüğü Uludağ`da kar yağışına en çok turizmciler sevindi.Oteller Bölgesi`nde kar topu oynayan, kızak kayan çalışanlar araçlarını da temizlemeyi ihmal etmedi.

Görüş mesafesinin 50 metreye düştüğü Uludağ`da kış sezonunun Kasım ayında açılması bekleniyor.Öte yandan meteoroloji yetkilileri, Uludağ`da kar yağışının 2 gün devam edeceğini ifade ettiler.

KAR YAĞIŞI GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için kar uyarısında bulundu.

Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara'nın kuzey ilçeleri, Bilecik, Kütahya ve Bursa'nın yüksek ve dağlık bölgeleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı meydana gelecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde yağmur, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde devam eden yağışların; soğuk havanın etkisini artırması ile birlikte yarından itibaren cuma, cumartesi ve pazar günleri Bilecik, Kütahya ve Bursa'nın yüksek ve dağlık bölgelerinde,karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

Bu nedenle karayolu ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, buzlanma ve don olayına karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DON OLAYINA DİKKAT

Öte yandan cuma, cumartesi ve pazar günleri İnegöl ve çevresinde, hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı
.