Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yenilenen İnegöl-Yenişehir yolunda incelemelerde bulunan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Haziran'da yapımına başlanan karayolunun Ağustos'ta hizmete girdiğini hatırlattı.

ESNAF VE VATANDAŞ SIKINTILARINI PAYLAŞTI

Alanyurt sakinlerinin nasıl olacağı noktasında merakla beklediği yolun trafiğe açılmasıyla sorunları da beraberinde getirdiğini savunan Eroğlu, "Saadet Partisi olarak bize de iletilen şikayetler üzerine arkadaşlarımızla birlikte yapılan yolda incelemelerde bulunduk. İnceleme yaptığımız sırada civardaki esnaf ve vatandaşlar da yanımıza gelerek birinci ağızdan sorunlarını ilettiler. Öncelikle burası bildiğimiz kadarıyla şehirler arası yol statüsünde. Bu sebeple yolu Karayolları Genel Müdürlüğü yapmış." Dedi.

Başkan Eroğlu: "Karayolları da yolu şehirlerarası karayolu standardına göre yapmaya çalışmış. Bu sebeple özellikle yüksek kotta yapılan yol sebebiyle Fatih mahallesinden yola çıkan sokakların neredeyse tamamı kapanmış durumda. Kapatılan kısımlarda ise yayalar için bile bir merdiven uygulaması yapılmamış. Yayalar şu anda yolun kenarına yığılan toprak zeminden geçerek sokağına girmeye çalışıyor. Zamanla oluşan yapılaşmayla şehrin içinde kalmış olan yoldaki bir diğer sorun ise aşırı hız. Yolun meyilli olması ve hiçbir hız denetimi yapılmaması sebebiyle özellikle ağır tonajlı araçlar bu yolda aşırı bir şekilde hız yapmakta."

"Yolun cephesindeki esnaflar ise kaldırım hususunda mağdur olduklarını ifade ettiler. Gelen tepkiler üzerine karayolları tarafından yolun kenarına döşenen dikey kaldırım taşları yatay duruma çevrilmiş. Ancak yolda geçici parklanma için bir emniyet şeridi veya cep olmadığından özellikle esnafta ciddi oranda bir müşteri kaybı yaşanmakta. Yine bu sebepten dolayı esnafın ve müşterilerin araçları mecburen kaldırım işgali yapmak zorunda kalıyor."

Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi

"Yeni yoldaki en büyük sorun ise yağmurda yaşanan su baskınları. Yolun yağmur suyu giderleri olmasına rağmen bu giderlerin ana hatta bağlanması gereken noktaları açıkta bırakılmış. Bu yüzden geçtiğimiz ayki yağışlarda yolun hemen altında bulunan Fatih mahallesindeki bazı evleri su bastı. Yine yolun üst tarafında bulunan Esentepe mahallesinden gelen yağmur suları alt yapı yetersizliği sebebiyle adeta şelale gibi yolun içine akmakta." diye konuştu.

Başkan Eroğlu, yeni yapılan yolla ilgili acil olarak yapılacakları şu şekilde sıraladı; "Öncelikle yolun şehirlerarası yoldan şehir içi yol statüsüne dönüşmesi gerekmektedir. Yine yolun başında ve sonunda konulacak sabit kameralarla ortalama hız üzerinden denetim yapılmalı, virajlarda ses bariyerleri ile ilave uyarılar yapılmalıdır. Yolun alt kısmında kalan ve yolla bağlantısı kesilen Fatih mahallesinde mahalle içi yolların iyileştirilmesi ve genişletilmesi sağlanmalıdır. Yolun belli noktalarından her bir sokağa inen yayaların kullanacağı merdiven ve engelli rampaları yapılmadır."

"Mevcut kaldırım biraz daha dar tutularak geçici parklanma yapılabilecek bir emniyet şeridi oluşturulmalıdır. Son olarak BUSKİ ile Karayolları arasındaki koordinesizlik bir an önce çözüme kavuşturulmalı ve açıkta bulunan yağmur suyu giderleri derhal ana sisteme bağlanmalıdır. Aylardır süren çalışma neticesinde ortaya çıkarılan hizmetin bu tarz hatalar sebebiyle gölgede kalmasını elbette istemeyiz. Yapılan hizmetin doğru bir şekilde sonuç vermesi için dile getirdiğimiz sorunları ve çözüm önerilerimizin yetkililerimiz tarafından dikkate alınmasını rica ediyoruz."