Yaz sıcaklarının yüzünü göstermeye başlaması ile birlikte yerleşim yerlerinde baş gösteren yılanlar vatandaşların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Yabani otlarının her yaz döneminde hüküm sürdüğü Alanyurt Afet Konutlarında yılan paniği yaşandı.

Eve giren yılanı gören ikamet bireyleri durumu İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekipleri eve giren zehirli olduğu iddia edilen yılanı yakalayıp, uzaktaki dağlık alana götürerek doğaya saldı.

Afet evlerinde ikamet eden sakinlerden Ali Şen, "Belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz. şu an burada görülen üçüncü yılanı da yakaladılar. Daha önceki yılanları kendi evimizden kendimiz çıkardık. Kapımızı penceremizi rahat bir şekilde açamıyoruz. Her taraf yılan dolu. En önemlisi çocuklarımız var. Çocuklarımız tehlike altındalar. Bu yılan da yakalanmasıydı bizim için sıkıntı olacaktı. Ekiplere teşekkür ediyoruz. Tedbirlerin alınmasını istiyoruz " dedi. Bir başka mahalle sakini olan Mithat Kurtulmuş ise, " Belediye ekiplerimizin burada düzenleme yapmasını istiyoruz. Yabani ot her taraf. Böyle olursa bu yılanlar bitmez. Çocuklarımız tehlike altında. Can güvenliğimiz yok " dedi.