Milli Eğitim Bakanlığı'nın, İHH ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü "Yetim Kardeş" projesine İnegöl Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, her yıl destek veriyor. 2021- 2022 Eğitim Öğretim döneminin başlaması ile bilikte 23 sınıfta görev alan Yetim Başkanları, her yıl olduğu gibi bu yıl da sınıflarında Yetim Kumbarası oluşturarak yetim kardeşlerine sahip çıktılar.

OKULDA HER SINIFIN YETİMİ VAR

Yüz yüze eğitimin yeniden başlaması ile birlikte Nuri Pakdil İHO'da Yetim Kardeş projesi yeniden başlarken, İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, Okul Müdürü Kübra Öner, İnegöl İHH Arama Kurtarma Birimi başkanı Ömer Faruk Karabacak Yetim Kardeş Projesi koordinatör öğretmeni Ayhan Talha Bayraktar ve sınıf yetim başkanlarının katılımı ile kumbara dağıtımı programı düzenlendi.

Programın başında bir konuşma yapan Okul Müdürü Kübra Öner; Allah'ın (c.c.) emrinin, Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) sünnetinin bir gereği olarak yetim çocuklara sahip çıktıklarını belirterek; " Yetimler bizlere Peygamberimizin birer emanetidir. Biz Nuri Pakdil Ailesi olarak, iaderemizden, öğretmenlerimize, velilerimizden öğrencilerimize oluşturduğumuz yardım halkası ile her yıl 15 yetime bakmanın gurur ve şükrünü yaşıyoruz. Her sınıfımızda bir yetim sorumlumuz var. Her sınıfta öğrencilerimiz harçlıklarından yetim kumbaramıza katkıda bulunuyorlar. Böylece sosyal yardımlaşmanın ve paylaşımın en güzel örneğini sergiliyorlar. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum" dedi.

NURİ PAKDİL ÖRNEK OLUYOR

İnegöl İHH Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Tatlı da yetimleri güldürmeye devam ettiklerini belirterek;"Dört seferdir bu özel projenin açılışını İnegöl Nuri Pakdil İmam Hatip Okulunda gerçekletiriyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde geçen sene bu toplantıyı gerçekleştirememiştik. Okulların açılması ile bu sene yeniden başlıyoruz. Nuri Pakdil Ailesi bu projeye katkısı ile tüm okullarımız için iyi bir örnek teşkil ediyor. Bu anlamlı ve özel projeye en güzel şekilde sahip çıkan Nuri Pakdil İmam Hatip Orta Okulumuzun başta idaresi olmak üzere öğretmenlerimizi, okul aile birliğimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederek teşekkür ediyorum. Kazançlarımız yetimlere sahip çıktıkça bereketleniyor Bu hayırda büyük bir yarıştır" ifadelerini kullandı. İnegöl'de tüm okullarımızı, idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, veli ve öğrencilerimizi, bu projeye sahip çıkmaları bekliyoruz. Her sınıfın bir yetimi kardeşi var' kampanyası, değerler eğitimi çerçevesinde, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinci, yardımsever, erdemli insanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir." dedi.

İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı

Konuşmalar sonrasında Sınıf Yetim Başkanlarına, yetim kumbaraları Başkan Tatlı ve Müdür Öner tarafından takdim edildi.