Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile birlikte Yenişehir'i ziyaret etti. CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tayfun Sırman, Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri Ergin Çakar ve Şafak Erdem'in de katılımıyla muhtarlar, tarım sektörü ve iş dünyası temsilcileriyle biraraya gelen CHP Heyeti, Yolören Köyü'nde mevsimlik işçileri de ziyaret etti. Karaca ve Kayışoğlu, bir yandan mevsimlik işçilerin sorunlarıyla ilgili bilgi alırken, onlarla birlikte biber de dikti.

BOĞAZKÖY'DEN GELEN SU ÇOK PAHALI

Yenişehirli üreticiler, maliyete ilave yük binmesine yol açan su fiyatlarından çok dertli. CHP heyetinin üretici kesimle yaptığı görüşmelerde sulamadaki sorunlar ilk sırada yer aldı. Yenişehirli üreticiler, Boğazköy Barajı'ndan yapılan sulama için fiyatın ton başına 50 kuruşa yükseldiğini belirtirken, bir üreticinin "10 dönüm biber ektim, sulama başına 750 lira fatura çıkıyor. Bir defa sulamakla iş bitmiyor, 10 defa daha sulayacağız. Sadece sulama maliyeti 7.500 lirayı aşacak. Bunun işçiliği var, taşımacılığı var, diğer masrafları var. Sulama, maliyet kalemleri içinde en önemlilerinden biri oldu. Hangi fiyata ürün satıp para kazanacağız?" ifade etti.. Bir üretici ise çiftçinin ilaç-gübre konusunda desteğe ihtiyaç duyduğunu vurgularken, "Çiftçinin durumu kritik. Tarım sigortası yok, yaptıramamış, mazotunu borç yazdırıp almış, gübresini borçlanmış durumda. Tarım destek kredi faizleri özel bankalarla yarışıyor" diye konuştu.

Bu arada zirai üreticinin su sayacı için tarla başına 2 bin lira sayaç bedeli ödemek zorunda bırakılması da bir başka şikayet konusu. Üretici hasat döneminde yapılan zirai ürün ithalatına da tepkili.

ASIL TEHLİKE, MUHTEMEL İŞSİZLİK DALGASI

CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Covid-19 salgınının ciddi bir tehlike yarattığına işaret ederek, ekonomi ve iş dünyasının içinde bulunduğu zor ortamın, işsizlik dalgasına yol açabileceği uyarısında bulundu. Ziyaretlerdeki değerlendirmelerinde AKP hükümeti her ne kadar Covid-19 pandemi krizinin iyi yönetildiğini iddia etse de, gerçeğin böyle olmadığını vurgulayan Karaca, "İhtiyat akçesi olarak nitelendirilen bütçe bile kullanıldıktan sonra bu kriz geldi. Afrika ülkeleri bile krizde toplumu ayakta tutacak destekler vermeyi başardı. Bizde sadece kredi veriyorlar. Üç gün sonra onun da geri ödemesi gelecek" dedi.

ONLAR CHP İLE UĞRAŞIYOR

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Türkiye'de "Biz tarımın sorunlarını nasıl çözeriz?" diyen bir anlayışın iktidar olmadığını vurgulayarak, "Bütün dertleri şirketler, Lübnanlılar, Katarlılar. Sadece rant işleri. Tarım konusunda bir şey yapılamıyor. Niye mercimek Kanada'dan gelsin? Yazık günah değil mi bu ülkenin çiftçisine?" diye sordu.

Türkiye'de ilk günden bu yana maske dağıtımının bile başarılamadığını hatırlatan Kayışoğlu, birçok ülkeye bedava maske gönderen Türkiye'nin, kendi vatandaşına parayla satacak olmasını da eleştirerek, "Bir maske dağıtmayı bile beceremiyorsun ama CHP'li belediyelerin vatandaşa yardım etmesini de engelliyorsun. İnsanlar işsiz, aç, desteğe ihtiyacı var ama iktidar bu sorunları çözmekle değil, CHP'yi düşmanlaştırmakla meşgul" dedi.