31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti'de başvuru süresi başlarken; ikinci aday adaylığı başvurusu eski İlçe Başkanı Adem Demirel'den geldi.

Başvuru dosyasını Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Durmuş'a teslim eden Demirel, "Malumunuz üzere Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için AK Parti'mizde aday adaylığı süreci başladı. Bu süreçte elbette birçok arkadaşımız, kardeşimiz aday adayı olarak müracaatta bulunacaklar. Şuanda herhangi bir başvuru olmasa da 12 Kasım tarihine kadar başvuruda bulunacak olan arkadaşlara ben şimdiden başarılar diliyorum."

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

"Şahsım da bugün AK Parti İlçe Binamıza gelerek uzun yıllar yöneticilik ve bir önceki dönem ilçe başkanlığı yapmam münasebetiyle partimizden belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundum. Partimize ve ilçemize hizmet etmeye talip olduğum için bu başvuruyu yaptım. Rabbim muvaffak etsin. İlçemize ve partimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

ADEM DEMİREL KİMDİR?

1967 yılında İnegöl'de doğdu. 1979 yılında Altıeylül İlkokulundan, 1986 yılında İnegöl İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 1 yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuduktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi. 2002-2005 yılları arasında Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Ayrıca Bosna Sancak Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu üyeliği ve Bosna Sancak Kültür Dernekleri Federasyonu ilk Yönetim kurulunda görev aldı. 2004 yılından bu yana İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeliği görevini devam ettirmektedir. Siyaset Akademisinin 5.dönem eğitim programını başarıyla tamamlamıştır.

Halen, Kereste imalatı ve ticareti üzerine faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olup orta seviyede İngilizce, Arapça ve Boşnakça bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 2014 yılında yapılan kongrede Ak Parti İlçe başkanı seçilmiştir.

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatında daha önce, Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Eğitim Komisyonu Başkanlığı Mesudiye mahallesi ve Lütfiye, Elmaçayır, Fevziye, Turgutalp köylerinden sorumlu yöneticiliğinde bulunmuştur.

2017 yılı 24 Haziran Genel Seçimleri öncesi AK Parti'den Bursa 2. Bölge Milletvekili Aday adaylığı başvurusunda bulundu.