KADINLARIN GÜNÜNÜ UNUTMADI

Belediye Başkanı Alper Taban'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 7 gündem, 1 takrir olmak üzere 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Alper Taban, "2019 yılını sonlandırmış olacağız. Ay içersinde inşallah güzel etkinliklere imza atmış olacağız. Geçtiğimiz engelliler gününü icra ettik. İnşallah her geçen yıl bu eksikliklerimizi gidermiş olacağız. Bu gün dünya kadın hakları günü. Kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

Umuteli'nin yeni yerine taşındığını anımsatan Taban, "Destek alan ailelerimize Sosyal kart verdik. Anlaşmalı işyerlerinde alışveriş yapabilecekler. Umuteli sosyal merkezimiz, belediye ek hizmet binamızın zemin katında hizmet vermeye devam edecek." diye konuştu.

"BEDRE DERESİNE AL ATILSIN"

MHP'li üyelerince Bedre deresi çevresinin korkuluk yada bariyerler ile kapatılması talebi meclise getirildi.

Başkan Alper Taban ise, "Bunla ilgili bir çalışma var zaten. Gereken çalışma yapılacaktır. Hızlanma noktasında bir değerlendirme yapılabilir." dedi.

MHP'li üye Ahmet Genç, kısa vadede yapılmasını ifade ederek, "Bu konuda oldukça şikayet vardı. O yüzden tehlikeli anlar yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

Gündemin 2. Maddesinde yer alan Akhisar-Alanyurt arası bağlantı yolu için kamulaştırma yapılması gündeme getirildi.

Başkan Taban, "Bu yolun hızlıca kullanıma açılması gerekiyor. Beraberinde yol genişletme çalışmaları da olacak. Mesudiye ve Alanyurt yolu çalışmamız devam ediyor. Bu yollar ulaşım konusunda kolaylık sağlayacaktır." dedi.

TOKİ 3. ETAP'A YOL YAPILACAK

Planlanan TOKİ 3. Etap için ulaşım yolunun sağlanması amacıyla yapılacak yol için kamulaştırma kararı alındı.

Bilgilendirme yapan Başkan Taban, "TOKİ ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Belli bir olgunluğa getirdik. Çevre ve şehircilik bakanımızla tekrar görüştüm. Bunla alakalı mutfak çalışmaları yapılıyor. İnşaat çalışmalarına bağlandığında yol gerekiyor. Gerekli yol çalışması projesi de tamamlandı." ifadelerini kullandı.

EVSEL KATI ATIK TOPLAMA TARİFELERİ BELİRLENDİ

Evsel katı atık toplama tarifeleri belirlendi. Plan ve bütçe komisyonu başkanı Ak Partili Meclis üyesi Abdullah Akşeker, "Bu katı atık toplama sistemi 16 Milyon TL. Konutlar için abone başına 11 TL, küçük işletmelere 21 TL, ortak ölçekli 600 TL, büyük ölçekli işletmeler için bin 100 TL ücret belirlenmiştir." dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.