Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

Dernek binasında yapılan genel kurula dernek ile protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, birçok önemli programlar gerçekleştirdiklerini belirterek, 2013 yılından beri başkanlık görevini yürüttüğünü söyledi.

Görevi yeni yönetime devredeceğini aktaran Demirtaş, "1999 yılından beri bu dernek çatısı altında bulunmaktayım. Bu çatının altında olmak bana her zaman onur verdi. Yöneticilik olarak görevlerim başkanlık görevine layık görüldüm. Bu onurlu görev herkese nasip olmaz. Beni bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Ülkemizde İnegöl gibi şehir görmek çok mümkün değil. İnegöl aynı zamanda kültürlere başkentlik yapan önemli bir şehirdir. Nihayetinde pozitif enerji çıkmış. Ben bu şehire hizmet etme şansı yakaladım. Önce insan olarak hoş seda bırakabilmek için mücadele ediyoruz. Derneklerimiz kültürlerini geleceğe taşımak adına gayret içinde çalışıyorlar." diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da "Güzel bir kalabalıkla kongre gerçekleştiriliyor. Güzel bir arkadaşımız görevini yaptı ve görevini devrediyor. Mennan abimiz yeni dönemde bu camianın kültürel yardımlaşma hedeflerine ulaşmasına göreve talip oldu. Yöneticilik koşturmak istiyor. Bizim kadim medeniyetimizin geleneğimizin gereğidir. Biz oralar dünde bugünde sahip çıkıyoruz. İnegöl'de ki derneklerde birlik ve beraberlik var. Bugün Yusuf amcamızı hakka uğurladık, hayırlar yaptı güzellikler yaptı." dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimde dernek başkanlığına Mennan Portakal seçildi.

Mennan Portakal başkanlığında yeni yönetim Kurulu; Erol Cengiz, Bahri Sevinç, Adnan Taşdemir, Ahmet Özbek, Fahrettin Baykan, Osman Tümer, Ahmet Küpçüoğlu, Ayhan Korkmaz, Ömer Faruk Baykoz, Ramazan Yıldırım, Ali Türkyılmaz, Uğurcan Adıyaman, Aydın Sevinç ve Ahmet Zeki Şen'den oluştu.

Seçimin ardından üyelere yönelik teşekkür konuşması yapan Derneğin yeni Başkanı Mennan Portakal, "Beni bu göreve layık gören dostlarıma, aileme teşekkür ediyorum. Benimle beraber listemde görev alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tabi ki bizim asil olan görevimiz dedelerimizin ninelerimizin kültürlerini gelecek nesillere taşımaktır. Asil toplumlar kültürlerini yaşatanlardır. Bu kültürümüzü ve kimliğimizi devam ettirirken Türkiye sevdalığından asla taviz vermeyiz. Biz dernek çatısı altında radikal çizgide olmadık. Bizim derneğimiz yarım asırlık mazisi ile geçmişte görev almış başkan ve yöneticilerine ekonomik anlamda destek vermiş esnaf arkadaşlar ve abilerime özelliklede çocuklarını bize emanet eden anne ve babalara da teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.