55 İŞÇİDEN YEMEN'E YARDIM

10 dakikada bir çocuğun öldüğü ve açlıktan bir şey bulamadığı için ağaç yapraklarını pişirerek yiyen Yemen halkına, mobilya firmasında çalışan 55 işçi, yardımda bulundu. Toplanan 5 bin TL yardım, fabrikada düzenlenen törenle İHH yönetimine teslim edildi.

Cuma günü oruç tutulur mu? Cuma günü oruç tutulur mu?

İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı yaptığı açıklamada; "İşçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mesele rakamın büyüklüğü yada küçüklüğü değil. Yemen'de çok büyük sıkıntı ve dram var. İnsanlar açlıktan ağaç yapraklarını yiyorlar. 7 seneden beri insanlık dramı devam ediyor. Yemen'de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor. 17 milyon insanın açlıkla mücadele ediyor. 5 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sistemi çöktüğü için 450 kişiye bir doktor düşüyor. Birçok sağlık ihtiyacı karşılanamazken ilaçlarda ciddi oranda eksiklikler bulunmaktadır. Ülkede iç ve dış çatışmalarla birlikte kuraklık da baş gösterdi. Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürüyor.

5 BİN TL TOPLANDI

"Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla mücadele ediyor. İnsanlık orada yok oluyor. İHH İnsani Yardım Derneği olarak 1,5 ay önce Yemenle ilgili yardım kampanyası başlatmıştık. Kampanyamıza destek veren İnegöl halkının yardımları yerine ulaştı. İnegöl halkına çok teşekkür ediyoruz. Rakamın hiçbir önemi yok. Bu fabrikada çalışan işçi kardeşlerimiz duyarlılık gösterdi. Kendi maaşlarından ve harçlıkların bir miktar keserek, oradaki insanlara ulaştırmak için bizlere emanetleri teslim ettiler. Oradaki masumlar adına, buradaki tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Firma sahibi Adnan Dursun ise Çalışanların bu davranışının gurur verici olduğunu ifade ederek, "Tüm arkadaşlarımızla bir olduk, Yemen halkı için yardım kampanyası başlattık. Sağ olsun arkadaşlarımız bizi kırmadı. Fabrikamızda çalışan bütün işçilerimiz, kampanyamıza katıldı ve 5 bin TL toplandı. Toplanan yardımı inşallah İHH aracılığıyla Yemen'e ulaştıracağız" diye konuştu.

Fabrika işçisi Derya Ağbaş da "Allah yardımcıları olsun. Çok kötü bir durum. Bu zulmün bitmesini istiyoruz. Üzülüyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.