Konuyu gündeme getiren Saadet Partisi Mahmudiye Mahalle Teşkilatı, yaya geçidinin yapılması istenilen bölgede mahalle sakinleriyle birlikte basın açıklaması düzenledi.

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

Saadet Partisi Mahmudiye Mahalle Sorumlusu İbrahim Dağ, burada yaptığı açıklamada;

"Bulunduğumuz bölge, İnegöl ile Ertuğrulgazi Caddesini ve Ağaç İşleri Sanayi Bölgesini birbirine bağlayan önemli bir caddedir. Bu öneminden dolayı özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde bu cadde üzerinde çok yoğun bir araç trafiği oluşmaktadır. Muzaffer Samda Okulunun kavşağı bu yoğunluğun en çok yaşandığı yerdir. Sabah ve akşam mesai giriş çıkışlarında bu noktada yayalar karşıdan karşıya geçmekte çok zorluklar yaşamaktadır. Bu nokta aynı zamanda yolun diğer tarafında bulunan okullar bölgesinin de mahalleye geçiş noktasıdır. Yani sürekli olarak öğrenciler de bu noktadan karşıya geçmeye çalışmaktadırlar. Bu kontrolsüz yoğunluk sebebiyle de sürekli olarak bu cadde üzerinde yaralanmalı, hatta ölümlü kazalar meydana gelmektedir. En son, bu yıl 18 Ocak'ta mahalle sakinimiz Osman Kaçar abimiz bu noktada geçirdiği trafik kazası sebebiyle hayatını kaybetmişti" dedi.

Bölgeye yaya geçidi yapılmasını talep eden Dağ şöyle devam etti;

"Bu kazaların önüne geçilebilmesi için Mahalle sakinleri adına yetkililerden özellikle bulunduğumuz noktaya, yani Muzaffer Samda Kavşağının Urgancılar Camii noktasına yaya geçidi yapmalarını talep ediyoruz. Yapılacak yaya geçidinde ise hız kesici tümseğin yanı sıra butonlu sinyalizasyon da kullanılmasını talep ediyoruz. Saadet Partisi Mahmudiye Mahalle Teşkilatı olarak mahalle sakinlerimiz adına dile getirdiğimiz bu taleplerimizin yetkili mercilerce dikkate alınacağını ümit ediyorum" diye konuştu.