OSB VE FABRİKA ZİYARETLERİ YAPILDI

İnegöl Belediyesi, Müteahhitler Derneği'nin teklifi üzerine Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisini İnegöl'e davet etti. Davet talebine olumlu yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Direktörleri Zahit Tuncel ve Mustafa Erdönmez, İnegöl'e geldi. Gün boyu farklı inceleme ve ziyaretler yapılırken, öğle yemeğinde konuya ilişkin bir basın açıklaması da gerçekleştirildi.

Sabah Organize Sanayi Bölgeleri ve firma ziyaretleriyle başlatan İnegöl tanıtımında, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkililerine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ile Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu ve yöneticileri eşlik etti. Cerrah Sanayi Bölgesinde Estetik Yay firması gezilirken, Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ise Akıa otobüs fabrikası ziyaret edildi. Ardından Oehan-2 İnegöl Köftecisinde öğle yemeği ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Burada yapılan toplantıya Kaymakam Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban da katıldı.

Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı! Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı!

ÖNCELİKLİ AMAÇ İNEGÖL'Ü TANITMAK

Yemek öncesi basın mensuplarına konuya ilişkin açıklamalar yapıldı. İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, "Bizler burada öncelikle Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkililerimize İnegöl'ümüzü tanıtıp şehrimizi anlatmak için davet ettik. Daha sonrasında bunu bütün güçlü alanlarımız, eksiklerimiz, genişleme alanımız gibi her konuyu proje halinde sunacağız. Bu süreç içerisinde işbirliği olur, doğrudan yatırım olur, belki bizler de yurt dışında yatırımlar yapacağız. Sabah itibariyle İnegöl'de yay fabrikasını gezdik. İnegöl'ün sadece mobilya olmadığını gösterdik. Daha sonra 2. OSB'de otobüs fabrikasını gezdik. İnegöl'de büyük bir potansiyel olduğunu gösterdik. İnşallah çalışmalarımız devam edecek" dedi.

SEÇİM BEYANNAMESİNDE DE YER ALMIŞTI

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Seçim beyanımızda yeni yeni sektörlerin şehrimize kazandırılması ve mevcut sektörlerin de en verimli şekilde çalışabilmesi adına, bu şehrin ekonomik aktivitesini gerçekten en iyi noktaya getirebilmek adına mücadele edeceğimizi söylemiştik. Aslında bir hakkı teslim etmek lazım. Bugün Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimizin buraya davet edilmesine vesile olan Müteahhitler Derneği Başkanımızdır. Ben huzurlarınızda kendisine ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ekibiyle bunu düşünüp bana getirdiler. Ben de çok yerinde bir hamle olacağını ifade ettim" diye konuştu.

İNEGÖL OLARAK BUNDAN İSTİFADE ETMELİYİZ

"Düşünmenin önünde bir engel yok" sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, "Biz bu şehri en iyi yere getirmek istiyoruz. Şunu görüyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi harıl harıl ülkemizi tanıtmak adına yatırımcıları takip ediyor, izliyor. Biz de şehir olarak bundan neden istifade etmeyelim. Güzel bir teklifte bulundu arkadaşlarımız. Bizler de bununla ilgili kendilerini davet ettik. Bizleri kırmadılar. Çok teşekkür ediyorum. Çıktılar buraya geldiler. Biz de şehrimizi kendilerine anlatıp bundan şehir adına bir kazanım elde edebilir miyiz? Fırsatlar nelerdir? Şehrimizin avantajları nelerdir? Bu ülke ekonomisine direk katkı koyan bir şehir var burada. İnegöl böyle bir şehir. Mobilyasıyla, turizmiyle, diğer markalarıyla biz şehrimizi tanıtmak istiyorum. Birlik beraberlikten güç doğar, kuvvet doğar. Biz buraya Ticaret Odası Başkanımızı da davet ettik, Müteahhitler Derneği yöneticilerimizi de, yine OSB Müdürlüklerimiz buradalar. Nihayetinde birlikte beraberlik içerisinde inşallah güzel işler yapmak istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL, İSABETLİ BİR KARAR

Kaymakam Şükrü Görücü de burada birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştu: "Bizler de göreve geldiğimiz günden bugüne kadar İnegöl'ümüzde ne yapabiliriz? Başta mahalli idarelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kısacası İnegöl'ü bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımız az önce illeri ziyaret ettiklerini ifade ettiler. İnegöl'de çoğu illerden büyük olduğu için çok isabetli bir karar. İnşallah sonuçlarını aldığımızda daha güzel olur. Bizim ülkemiz açısından baktığımızda zaten bir şey söylememize gerek yok biz daha çok çalışmak, üretmek zorundayız. Ürettiğimizi de satmak durumundayız. Aksi takdirde çabalarımız boşa gider. Bunda da Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hep birlikte hem destek olacağız hem bir ve beraber olacağız. Arkadaşlarımıza da buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. İnegöl bir bütündür. Bu bütünlüğün sonucunu da hep birlikte göreceğiz."

İNEGÖL'DEKİ YEREL PAYDAŞLARIMIZLA İŞBİRLİĞİ YAPMAK AMACINDAYIZ

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Direktörü Zahit Tuncel, İnegöl Belediyesi ve Müteahhitler Derneğine davet için teşekkür ederek "Öncelikle davetiniz için teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak uluslararası yatırımcıların Türkiye'deki yatırımlarını koordine eden bir kurumuz. Bu noktada Türkiye'deki illerimize çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle İnegöl'deki yatırım ortamını uluslararası yatırımcılara nasıl sunabiliriz, İnegöl'ümüzü sektörel bazda hangi sektörlerde daha fazla ön plana çıkartabiliriz düşüncesiyle, İnegöl'deki yerel paydaşlarımızla önümüzdeki dönemde işbirliği yapmak amacındayız. Bu vesileyle inşallah bu ziyaretimiz hayırlara vesile olsun" dedi.

BU BİR BAŞLANGIÇ TOPLANTISI

İnegöl'den övgü dolu sözlerle bahseden Tuncel, "İnegöl'deki sektörlere baktığımızda; Türkiye'nin cari açık verdiği en önemli sektörlerden olan bazı sektörlerde İnegöl'ün çok ciddi potansiyeli olduğunun farkına vardık. Bu manada inşallah önümüzdeki dönemde gerek savunma sanayi, gerek otomotiv ve yan sanayi sektörlerinde olsun, diğer farklı sektörlerde inşallah uluslararası yatırımcılarımızı burada yerel firmalarımızla nasıl işbirlikleri yapabilirler? Doğrudan yatırım noktasında yeni gelecek firmalara potansiyel arazi oluşturmak veya iki firmanın görüşmelerinden sonra doğacak olası yatırımlara ilişkin çalışıyor olacağız. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak önceliğimiz doğrudan yabancı yatırımcının kendisinin gelmesi. Tabi burada farklı fırsatlar da çıkabiliyor. Yerel paydaşlarla farklı işbirlikleri gerçekleştirilebiliyor. Bu aslında bir başlangıç toplantısı diyebiliriz" açıklamalarında bulundu.

BİLİNMEYEN FİRMALAR SU ÜZERİNE ÇIKACAK

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Direktörü Mustafa Erdönmez de "Yabancı yatırımcılar ne şekilde girmek isterse Türkiye'ye, bizler de burada onlara o fırsatları sunuyoruz. Bu bağlamda da zaten il ve ilçe ziyaretlerimiz devam ediyor. Burada yapmak istediklerimiz aslında; yetkinliği olan birçok firmanın ya da dışarıda bilinmeyen firmayı biz su üzerine çıkarıp yabancı firmalarla buluşturmayı amaçlıyoruz. Buradan sonra artık B2B'lerle görüşmeler ve işbirlikleri devam ediyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı; İnegöl ve OSB'lere ilişkin yapılan sunumlar, fikir alışverişleri ve istişarelerle devam etti.