CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, yaptığı yazılı açıklamada; "Hayatın her alanında alın teriyle çalışarak ekmeğini kazanan işçilerimizin ve tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü kutluyorum. Gönül isterdiki her yıl oldugu gibi işçi kardeşlerimizle alanlarda omuz omuza "Yaşasın 1 Mayıs " alanlardayız sloganını birlikte atalım emekçilerimizin taleplerini dile getirip destek olalım. Korona Salgını nedeniyle malesef alanlar boş kalacak. 1 Mayıs'ta Korona nedeniyle sokaga çıkma yasaklanırken işçilerimizin korunaksız büyük bir bölümümün maskesiz fabrikalarda çalıştırılmalarını doğru bulmuyor ve kınıyoruz . Hükümetin açıkladıgı destek paketine baktıgımızda işçiye , emekçiye , köylüye boş hayal ve vaadler olduğunu görüyoruz . Sendikalarımızın sesine ve taleplerine kulak verilmelidir"

Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu

"Halkımızın sağlığı için saglık emekçilerimiz zor koşullarda risk altında çalıştıklarını görüyoruz.Sizlerin aracılığıyla Emek ve Dayanışma Günlerini kutluyor çalışma koşullarına denk gelen hakedişlerinin ödenmesini talep ediyor sağlıklar diliyoruz. Bu vesile ile Emeğin alın terinin hak ettiği değeri kazandığı eşitliğin ve adaletin egemen olduğu sömürüsüz bir dünya dileklerimi sunuyorum .1856 Avusturalyada baslayıp 1889 Paris İşçi Kongresin'de, Uluslar arası Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kabul edilen 1 Mayıs bizde 1923 resmi olarak kutlanmaya baslanmış sık sık kesintiye uğramıstır. 1976 kitlesel olarak yeniden kutlanmaya başlamış 1977 'de 500 bini bulan katılımla Taksim Meydanın da yapılan 1 Mayıs Kutlamaları ,failleri belli olup bulunamayan kişilerce katliama dönüştürülmüştür . 1977 1 Mayısın da yitirdıklerimiz , Emek Dayanışma ve Mücadelesinde kaybettiğimiz arkadaslarımızı minnet ve şükranla anıyor katliamın sorumlularını kınıyorum" ifadelerini kullandı.