İDLİB MUHACİRLERİNE YARDIM ELİ

Kızılay İnegöl Şubesi, Kent Konseyi İyilik Hareketi Komisyonun desteğiyle, İdlib'teki bombardımandan kaçarak Türkiye sınırına kaçan Suriyelilerle 500 çuval un ve 600 adet çocuk çizmesinden oluşan bir yardım TIR yardım gönderdi.

Yardım TIR'ı düzenlenen törenle bölgeye gönderildi. Mer-Pa önünde düzenlenen törene; Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin ile Kent Konseyi İyilik Hareketi Komisyonu üyeleri ve Kızılay yöneticileri katıldı.

SAVAŞ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti

Burada konuşan Kızılay İnegöl Şube başkanı Varol Yılmaz, Suriye'deki iç savaşın 2011 yılından bu yana devam ettiğini ifade ederek, "Son günlerde İdlib bölgesine yapılan yoğun bombardıman nedeniyle Türkiye sınırına yoğun göç var. Yaptığımız çalışma kapsamında Kent Konseyi İyilik Hareketi Komisyonu ile güç birliği yaptık. İlk TIR'ımızı bölgeye gönderiyoruz. Gelecek günlerde yeni yardım TIR'ları da göndereceğiz. Hayır severlerimizi teşekkür ediyorum. Bu acıların biran önce bitmesini temenni ediyorum." dedi.

İNSANLIK ÖLÜYOR

Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin ise savaş nedeniyle Suriyelilerin ülkemize geldiğini belirterek, "İnegöl'ümüzde de Suriyeliler bulunuyor. Şanda İdlib bölgesinde insanlık dramı yaşanıyor. Oradaki insanların yaşam koşulları oldukça zor, bir ekmeğe muhtaçlar. Bizler de Kızılay ile işbirliği yaparak bölgeye bir TIR dolusu yardım gönderiyoruz. Destek verenlere teşekkür ederim. İnşallah oradaki zulüm ve iç savaş biran önce son bulur." diye konuştu.

Suriye'de yaşananlardan dolayı sürekli yardım ihtiyacının olduğunu aktaran Belediye Başkanı Alper Taban da, yardımın gönderilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Suriyelilerin açlık ve soğukla mücadele ettiğini belirterek, yardımlarıyla destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dua edildi. Dua sonrası yardım TIR'ı bölgeye gönderildi.