Türkiye'deki son durum ve Koronavirüsün yoğun olduğu bölgeler 'Hayat Eve Sığar' uygulaması ile öğrenilebiliyor. Hayat Eve Sığar ile tüm illerdeki koronavirüs vakası yoğunlukları görülebiliyor.

Uygulamaya göre İnegöl'ün vaka yoğunluk haritası da ortaya çıktı. Mavi alanlar düşük riskli bölgeyi, kırmızı alanlar ise yüksek riskli alanları gösteriyor. Haritada vaka yoğunluğu şehir merkezinde görülüyor.


Vaka sayısındaki artışın ardından İnegöl özelinde alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Kaymakam Şükrü Görücü, vatandaşların mesafe, maske ve hijyen konusunda gerekli duyarlılığı göstermediğini söyledi.

Bunamak istemiyorsanız bu vitamini almayı ihmal etmeyin! Bunamak istemiyorsanız bu vitamini almayı ihmal etmeyin!

Vatandaşları kurallara uymaya davet eden Görücü, "Biz tam vaka bitti dediğimiz bir ortamda normalleşmeyle birlikte, normalleşmeyi hemşerilerimiz eski düzeni anladılar. Yeni bir yaşam tarzını hepimizin benimsemesi lazım. Maskeyi mutlaka takacağız. Kamu kurumlara da talimat verdim. Maskesiz gelenler alınmayacak. Maskeyi takmadığı müddetçe gerekirse işini görmeyeceğiz." dedi.