Konforlu, huzurlu ve yüksek standartlarda bir yaşam sürmek isteyenlerin tercihi villalardan yana oluyor. Ülkemizin farklı illerindeki villalar hem tüm yılı geçirmek hem de yılın belli bir bölümünde yazlık olarak kullanabilmek maksadıyla tercih ediliyor. Villa nereden alınır sorusunun yanıtı da elbette bu kullanım maksadına bağlı olarak farklılık gösteriyor. Ege, Akdeniz, Marmara bölgelerinde hem yaşamaya hem de yazlık olarak kullanmaya uygun birçok villa tipi konut bulunuyor. Eğer siz de villa satın almayı düşünüyor ancak lokasyon seçiminizi nereden yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız, sizler için hazırladığımız tavsiyelere göz atabilirsiniz.

Yazlık Villa Nereden Alınır?

İnegöl 2023 Yılı Dış Ticaret Verileri Açıklandı İnegöl 2023 Yılı Dış Ticaret Verileri Açıklandı

Eğer yazlık amacıyla kullanacağınız ya da yılın belli dönemlerinde şehirden uzaklaşmak ve sakin bir yaşam sürmek için tercih edeceğiniz bir villa arayışınız varsa daha sakin bölgelerdeki satılık villa ilanlarını inceleyebilirsiniz. Yazlık villa nereden alınır sorunuza şunlar arasından bir yanıt bulabilirsiniz:

Bodrum: Her köşesi eşsiz güzelliklerle dolu Bodrum, yazlık villa satın almak için en doğru bölge seçimlerinden biri. Gümüşlük, Bitez, Ortakent, Yahşi, Kargı, Bağla, Karaincir ve Akyarlar en iyi denizi bulabileceğiniz koylardan bazıları. Satılık villa arayışınızı Bodrum'daki bu bölgelerde ya da bu bölgelerin yakınlarında sürdürebilirsiniz.

Aydın: Daha uygun fiyatlı bir villa satın almak isteyenler rotasını Bodrum'dan Aydın'a çevirebilir. Ege'nin incisi Aydın, köklü bir kültüre ve eşsiz bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Aydın'daki Kuşadası ve Didim, villa satın alabileceğiniz en popüler yerlerden.

Çanakkale: Tarihi, turistik ve kültürel değerlerle Çanakkale de yazlık yatırımı yapmak için ideal bir alternatif. Asos, Bozcaada, Gökçeada gibi yerlerdeki müstakil villaları inceleyebilir, yaz aylarınızı bu eşsiz doğada geçirebilirsiniz.

Marmaris: Turunç, İçmeler, Hisarönü gibi popüler koyları dışında, hiç bilinmeyen bakir koylara sahip Marmaris, yazlık yatırımı yapmak için en ideal yerlerden biri. Marmaris'teki villa fiyatları lokasyona ve villanın özelliklerine göre değişkenlik gösterse de tıpkı Bodrum gibi buradaki villalar için de hatırı sayılır bir birikim gerekiyor.

İstanbul'da Villa Nereden Alınır?

Silivri: İstanbul'da villada yaşamak isteyen ya da İstanbul içinde bir yazlığı olmasını dileyen kimseler seçimlerini çoğunlukla Silivri'den yana yapıyor. Eğer siz de İstanbul'da villa nereden alınır diye merak ediyorsanız rotanızı ilk olarak Silivri'deki satılık villalara çevirebilirsiniz. Silivri'deki villalar geniş bir fiyat alternatifiyle sunulduğundan herkesin beklentisine ve bütçesine uygun seçeneklerle karşılaşması da kolaylaşıyor. Bol yeşillik ve kıyı şeridinde huzurlu bir yaşam sürmeyi arzuluyorsanız Silivri'de yer alan villaları inceleyebilirsiniz.

Sarıyer: İstanbul'un göbeğinde lüks ve konforlu bir yaşam sürmek isterseniz Sarıyer'deki satılık villaları tercih edebilirsiniz. Son derece lüks bir mimariye sahip olan bu villalar, gelir düzeyi yüksek kimselere hitap ediyor. Şehrin ortasında şehirden uzak ve konforlu bir yaşam sürmek isteyenler, çocuklu aileler tercihlerini Sarıyer ilçesinde yer alan villalardan yana kullanıyor.

Büyükçekmece: Büyükçekmece'deki villalar da tıpkı Silivri'deki villalar gibi ister yazlık olarak kullanabileceğiniz isterseniz de tüm yılı geçirebileceğiniz özellikte. Konumu gereği denize sıfır ya da denize yakın villalar, şehrin içinde bir yazlık yaşamı sürdürmek için ideal.

Çekmeköy: Dört bir tarafınızda beton yığınları olmadan sakin, huzurlu bir yaşam sürdürebilmek istiyorsanız seçiminizi Çekmeköy'deki villalardan yana kullanabilirsiniz. Yoğun şehir hayatından kaçıp, günün stresini sessizlikte atabilmenize olanak sunan Çekmeköy; İstanbul'un en huzurlu semtlerinden biri. Üstelik büyük ve modern mimarili villalara ev sahipliği yapan ilçede siz de arzunuza uygun bir villa bulabilirsiniz.