İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi

"VERGİ BİLİNCİNİ OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ"

1990 yılından bu yana her yıl Şubat ayının son haftasına denk gelen ve bu yıl da 25 Şubat -03 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası bu yıl 30'uncu kez kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Veysel Karabatak, personeli ile birlikte Belediye Başkanı Alper Taban'ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Müdür Karabatak, Başkan Taban'a çiçek takdim etti. Ziyarete ilişkin bir açıklama da yapan İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Veysel Karabatak "Bildiğiniz gibi 1990 yılından bu yana geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftasının bu yıl 30'uncusunu kutluyoruz. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün belediye başkanımızı ziyaret etmek istedik. Bu hafta münasebetiyle vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amaçlanıyor. Bizlerde bu hafta vesilesiyle Bu hafta vesilesiyle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza da ekonomiye katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

"VERGİLENDİRİLMİŞ KAZANÇ KUTSALDIR"

Belediye Başkanı Alper Taban ise Vergi vermenin gerçekten önemli bir sorumluluk, önemli bir ödev olduğunu ifade ederek; "Bu haftayı kapsayacak şekilde bu yıl Vergi Haftasının 30'uncusu kutlanıyor. Şehrimiz daha iyi yerlere gelecekse, ülkemiz daha iyi yerlere gelecekse muhakkak vatandaşlık sorumluluklarının yerine getirilmesi gerekiyor. Çünkü vergi verildiğinde ve bunlar vatandaşlarımıza tekrar yol, su, hizmet olarak geri dönüyor. Bu konuda bir bilinç ve farkındalık oluşturulması gerektiğini de düşünüyorum. İnşallah duyarlı vatandaş sayımızı arttıracağız. Vergi vermenin gerçekten önemli bir sorumluluk, önemli bir ödev olduğunu tüm hemşerilerimize hatırlatmamız lazım. Ayrıca bizlerde belediyemize ödeme yükümlülüklerini zamanında, tam ve eksiksiz yerine getiren vatandaşlarımızı dönem dönem ziyaret ederek onları onare etmeye gayret gösteriyoruz.Bu anlayışla bizler için önem arz eden bu konuda sorumluluklarını yerine getirerek örnek bir vatandaşlık davranışı sergileyen tüm vergi mükelleflerine huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Son olarak Müdürümüz nezdinde tüm Vergi Dairesi çalışanlarımızın haftasını kutluyorum" dedi.