O ilde Ekmek savaşı var, Ekmek fiyatı 2 TL'ye düştü O ilde Ekmek savaşı var, Ekmek fiyatı 2 TL'ye düştü

Döngel açıklamasında şunları kaydetti: Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin, ülkemizde sosyal, toplumsal ve ekonomik etkilerini en aza indirebilmek adına, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devlet yetkililerimiz ve devlet kurumlarımız olağanüstü bir çaba ortaya koymaktadır. Bizler de İnegöl'de Kaymakamımız Sn Şükrü Görücü Başkanlığında Koronavirüs'e karşı mücadele etmek üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gurubunda MÜSİAD olarak yerimizi almış bulunmaktayız. İnegöl'de bu virüse karşı yapılan ve yapılacak her çalışmada Sn Kaymakamımız ile düzenli olarak toplantılar yapıyoruz. MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak üzerimize düşen ve düşecek her türlü katkıyı veriyor vermeye de devam edeceğiz.

Döngel açıklamasına şöyle devam etti, Sn Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde startını verdiği Biz Bize Yeteriz Türkiye'm kampanyasını MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak destekletiyoruz. Üyelerimiz bağımsız bir şekilde bu kampanya ya ciddi destekler sağlıyor kendilerine Şubemiz adına müteşekkirim. Bu çalışmaların yanında MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza EvdeKal bilinci doğrultusunda, İnegöl Kaymakamlığımız dan ve İHH İnegöl Şubesinden aldığımız veriler ışığında yardım kolileri dağıtıyoruz. Bu dağıtımı da Gençlik Kollarımız aracılığı ile yapmaktayız.

VERESİYE DEFTERLERİ KAPATILIYOR

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel sözlerine şöyle devam etti. MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak çok önemli gördüğümüz konulardan biride Zimem Defteri. Zimem Defteri; Bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor. Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif usulü ZİMEM DEFTERİ MÜSİAD üyeleri tarafından yaşatılıyor.

Osmanlı'da varlıklı kişiler, içinde yazılı olan tüm borçları ödeyerek zimem defterlerini satın alırdı. ZİMEM DEFTERİ uygulaması, MÜSİAD'ın 5'inci Genel Başkanı Nail Olpak'ın girişimleri ve üyelerimizin teveccühüyle yeniden başlatılmıştır. Yalnızca Ramazan Ayı'na özel bir olarak başlayan ZİMEM DEFTERİ uygulaması, Genel Başkan Abdurrahman Kaan'ın üyelerimize ve varlıklı kişilere, bu kıymetli geleneği yılın 12 ayı boyunca sürdürmeleri yönündeki çağrısıyla, bir aya özel olmaktan çıkarılmıştır. Uygulamayı özel kılan noktalardan biri, "sağ elin verdiğini sol el görmeyecek" hadisine sadakatle, borçlu ile borcu ödeyen kişinin birbirlerini görmemeleri, bilmemeleri oluyor. Günümüzde bu güzel geleneğin devamlılığına katkı sunarak, var olan ihtiyacın idrakine makes olmak, MÜSİAD olarak bizleri gururlandırmanın ötesinde, yardımlaşma ruhunun yaşatılması bakımından umudumuzu güçlendirmektedir. Bizler MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak bu uygulamayı İnegöl'de yılın 12 ayı boyunca yapmaktayız. Bu çalışmaya destek olmak İsteyen gerek MÜSİAD Üyelerimiz, gerekse de katılmak isteyen kim var ise MÜSİAD İnegöl Şubemiz ile iletişime geçebilir.

MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel yaptığı açıklamada son olarak Üyelerimize ve İnegöl'lü ticaret erbaplarına seslenmek istiyorum diyerek, Memleketimizin özellikle bu covid-19 kaynaklı ekonomik durumunu dikkate alındığında, birbirimize destek vermeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu bir dönemdeyiz. İş adamlarımız, Ticaret hane sahibi firmalarımız, (Kuaför, Kırtasiye, Pazarcı, Matbaa vb.) özellikle günlük ciroları 2000-3000 düzeylerinde olan küçük esnaf diye nitelendirebileceğimiz bu vatandaşlara bu zor sürece ayakta kalabilmeleri adına ön ödeme formülünü uygulamalarını rica etmekteyiz. Bu insanlar bu kritik dönemde iş yerlerinin kapalı olduğun düşündüğümüz, insanların evlerinde kaldığını düşündüğümüzde iş yapamaz hale geldiklerini, yada geleceklerini göz önünde bulundurarak bu tür esnafımızın da bu zor süreçten çıkarken bir nebze can suyu almalarına vesile olalım. Bu konuda gerek MÜSİAD Üyelerimizin gerekse de büyük işletme sahiplerini duyarlı olmaya bu uygulamayı gerçekleştirme davet ediyoruz.

Ülkeler de büyük bir ailedir sevgili dostlar; ailenin üyeleri ne denli güçlü kenetlenirse, ülke, bu zorlu süreçlerden o denli hızlı ve az hasarla çıkar. Bizler bu ailenin vefalı birer üyesi olarak, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek elimizi taşın altına koymalı, imkanlarımız ne ölçüde el veriyorsa kampanyaya destek olmalı, her zaman olduğu gibi devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstermeliyiz.

Allah, hayırlarımızı kabul etsin.