Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler

70 GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN KAPI KAPI DOLAŞIYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "25 Mart 2020'de Vefa Sosyal Destek Grubuna dahil olan gönüllü öğretmenlerimizin sayısının Hijyen Denetleme ekibiyle beraber 70'e ulaştığını ve gönüllü öğretmenlerimizin İnegöl'de çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, "Vefa Sosyal Destek Gruplarında çalışan gönüllü öğretmenlerimiz çalışmaya başladıkları günden beri dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyor. Bir taraftan evlerinden öğrencileri için ellerinden geleni yapan öğretmenlerimiz, iletişim programlarıyla uzaktan eğitim vererek öğrencileriyle ders yapıp onlarla ilgilenmekte ve asıl görevlerinden uzaklaşmadan Vefa görevlerini de yerine getirmektedir. Diğer taraftan da İnegöl Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunda bulunan görevli arkadaşlara yardım ederek, bu sürecin bir an önce hayırlısı ile atlatılması için verilen mücadeleye destek olmaktadırlar.

2100 AİLEYE PARA YARDIMI GÖTÜRDÜLER

25 Mart'tan beri en az 3500 gıda kolisini ihtiyacı olan ailelere ulaştıran öğretmenlerimiz, aynı zamanda devletin "1000 TL" yardımını da şu ana kadar en az 2100 aileye ulaştırdı. Günde en az 100-120 kişiye (yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza) maaşlarını çekip teslimi yapan gönüllü öğretmenlerimiz, kendi araçları ile ihtiyacı olan vatandaşımızın kapısına kadar giderek onlara, devletin yardımlarını ulaştırmaktadır. Ayrıca İnegöl Kaymakamlığı bünyesinde görev yapan Sosyal Hizmetler çağrı merkezinde görev alan öğretmenlerimiz, vatandaşlarımızdan gelen talepleri kaydetmektedir. Bunlara ek olarak İnegöl Terminal'de İzin Kurulunda kayıt işlemlerinde görev alarak izin kurulunda görevli personele bu süreçte yardımcı olmakta ve CovId-19'a yakalanıp İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi olan hastalarımıza da ihtiyaçlarına binaen yardımcı olmaya çalışmaktadır. Bu çalışmalarının yanında öğretmenlerimiz, hijyen denetleme kurulunda da gönüllü görev alarak işyeri ve firmaların denetimini gerçekleştirip raporlarını ilgili kuruma sunmaktadırlar.

KIRSAL ALANLARA DA ULAŞIYORLAR

Öğretmenlerimiz mahalle köy, yakın uzak demeden hizmetlerine canla başla tüm samimiyetleriyle devam ediyorlar. Allah onlardan razı olsun."

Gönüllü öğretmenlerin koordinatörlüğünü yapan Mustafa ÇEVİK ise "Farklı adreslerde farklı hikayelerle karşılaşıyoruz. İnsanları, insanımızı aileleri yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Haliyle bu durum bizim mesleğimizin ve gelecek nesilleri yetiştirmenin önemini ortaya çıkarıyor. Bu ekipte görev alan her öğretmen, okullar açıldığında bu öneme istinaden çocukların eğitiminde ellerinden gelenin her zaman olduğu gibi çok daha fazlasını yapmaya çalışacaktır. Bu kadar kıymetli öğretmenlerle tanışmak onur verici. Geleceğe daha ümitle bakmamıza neden oluyor.

Tüm bunları yaparken gönüllü öğretmenlerimiz hem öğretmenlik görevini en güzel şekilde yapıp temsil etmekte hem de kedi zamanlarından fedakarlık yaparak sağlıklarını dahi tehlikeye atarak öğrenmeye ve öğretmeye adanmış hayatları ile ülkemize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza hizmet etmektedir." diye ifade etti.