Devlet Hastanesinde randevu krizi sürürken; konu hakkında CHP İlçe Başkan yardımcısı Zemci Şahin'den bir açıklama geldi.

Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları

Açıklamasında sağlıkta yaşanan sorunlara işaret eden Şahin, İnsanlar neden randevu alamıyor, neden sürdürebilir bir tedavi süreci devlet hasteneleirnde yürütelemiyor? Sağlık sıkıntıları çığ gibi büyüyor, insanalarımızın baş vuracağı bir merci yok! Adeta kaderleri ile baş başa bırakılıyor.Sağlık Bakanlığı tarafında hastenelere gönderilen genelgede, şu sayılarda fazla hasta alınmasını istemektedir. İnsanlar hasta olamadan hasteneye zaten gitmeyeceği gibi, hasta olunca da hastenye gelme demek gelişmiş bir ülkede mümkün değildir."

"O zaman soruyoruz? Bu kısıtlama özel hastenelerde neden yok! Vatandaş devlet hastenlerinde randevu alamıyor. Zor bela şanslı olan var sayalım randevu aldı. Tedavi süreci MR ve ultrasyon için 1- 2 ay gibi randevu tarihleri veriliyor. Özel hastenelerde 2 gün içinde yapılan bu işlemler, devlet hastenlerinde neden yapılamıyor? İnegöl Devlet Hastenesinde polikinikler boş ama ne hikmetse vatandaş randevu alamıyor. Yaklaşık 300 bin nufuslu İnegölde, hastenede bir cildiye doktoru yok, var ise de gören yok! Vatandaş neden en küçük bir teşhis için özel hastanelere yönlendiriliyor?"

"Özel hastenler devletimizden çok dahamı güçlü? Özel hastenelerin sunduğu imkanı devlet sunamıyor mu? Yoksa hasta garantili hastenelerin kotaları boş mu kaldı? Covid bir çok hastalığı tetiklediği gibi bir çok kronik hastalıklaırn ise zamanında tahlil ve tadavi sürecinin devam etirilmemesinden halkımız muzdarip. Zam yağmuruna tutulmuş, ekonomik zorlukla boğuşan halkımız bir de sağlık için harcama yapmaya gücü yetmiyor! İkdidar partisi ve küçük ortağına sesleniyorum; halkın içinde bu feryatları görmüyromsunuz? Lütfen işinizi laiki ile yapın İnegöl halkı sizden çözüm bekliyor!" diye konuştu.