Yıllardır el atılmayan altyapı başta olmak üzere, çukura dönen yollar, inşaatı duran hizmet binası, çözülemeyen otopark ve trafik sorunu, kış mevsiminde iyice kendini hissettiren kirli hava, yer yer dikkat çeken atık ve çöpler gibi bir çok sorun acil çözüm bekliyor. Ayrıca seçim döneminde kamuoyuna pek yansımayan Alper Taban'ın seçim vaatlerinin de hangi takvimde gerçekleşeceği, merak konusu...

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu

ALPER TABAN: 'VAKİT İCRAAT VAKTİ'

Alinur Aktaş'ın Bursa büyükşehir Belediye başkanı olmasının ardından İnegöl Belediye Başkanlığı görevine getirilen Alper Taban, girdiği ilk seçimde, %63,4 oy oranıyla zaferle ayrılarak 17 ay sürdürdüğü başkanlık görevine yeniden seçildi.

Seçimlerin ardından mazbatasını alan Başkan Taban'ın ilk icraatı başkan yardımcıları ile daire müdürlerini büyük oranda yenilemesi oldu. Önceki gün A takımıyla kameraların karşısına çıkan Başkan Alper Taban, 'Vakit icraat vakti' diyerek yeni dönemin startını verdi.

NE ZAMAN YAPILACAK BU ALTYAPI?

Başkan Taban ve ekibinin yeni dönemde çözmesi gereken birçok sorun bulunuyor. Sorunların başını alt yapı çekiyor. Büyükşehir Belediyesiyle koordineli bir şekilde yıllardır kanayan yara olan alt yapıya el atılacak. İnegöl altyapısını sil baştan yenilenmesi için Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yatırım Bankası'ndan 50 milyon Euroluk kredi kullanacak. 316 milyon lira karşılığındaki kredi, İnegöl ile birlikte Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinin altyapısı yenilenecek.

YOLLAR ÇUKURLARDAN GEÇİLMİYOR

İnegöl Belediyesinin çukura dönen yolları yeniden asfaltlaması için BUSKİ'nin tüm İnegöl'de gerçekleştireceği alt yapı çalışmalarının bitmesi beklenecek. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ancak tasarruf tedbirleri nedeniyle durdurulan İnegölspor Tesisleri ve Yüzme Havuzu projesinin takibi de Belediye Başkanı Alper Taban'ın ajandasında yer alacak.

HİZMET BİNASI İNŞAATI NE DURUMDA?

İnegöl'ün en büyük yatırımlarından birisi olan yeni belediye hizmet binası, yeni dönemde bitirilmesi beklenen projelerden biri. İnegöl Belediyesinin önümüzdeki günlerde ihaleyi yenileyerek, projeyi, 2020 yılında tamamlaması bekleniyor.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ DEĞİL

İnegöl'ün en temel sorunlarının başında gelen trafik ve otopark sorunu da Alper Taban'ın çözüm konusunda en çok zorlanacağı konulardan birisi. Yeni otopark alanlarının üretilmesi ve şehir merkezindeki trafik karmaşasının çözümü için yoğun mesai harcanacak. Ayrıca şehir merkezinde sıkışan İnegöl'ü TOKİ projeleri gibi rahatlatacak çalışmalara imza atılması bekleniyor.

HAVAMIZ BOZUK

Türkiye'de hava kirliliğinin yaşandığı merkezlerden birisi olan İnegöl'de, belediye başkanı Alper Taban'ın mücadele edeceği konulardan birisi de hava kirliliği olacak.

SÖZLER UNUTULMASIN

Belediye Başkanı Alper Taban'ın seçim öncesinde açıkladığı ve yapmayı taahhüt ettiği kent park, kanal İnegöl, seyir kule, heyecan park, Boğazköy mesire alanı, İBELTAR şirketi, akıllı otopark, millet bahçesi ve millet kıraathanesi gibi projelerin 5 yıllık süreçte hayata geçirilmesi bekleniyor.