İNEGÖL BELEDİYESİ GÖTÜRDÜ

Facebook'ta 'Dürtme' Özelliği Geri Dönüyor Facebook'ta 'Dürtme' Özelliği Geri Dönüyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle 16 Eylül Pazartesi günü Atatürk Havalimanında başlayan Teknofest 2019, rekorlar kırarak 22 Eylül Pazar günü sona erdi. 6 günde toplam 1 buçuk milyon kişinin katıldığı Teknofest'e İnegöl Belediyesi de öğrencileri ücretsiz olarak götürdü.

18 Eylül Çarşamba günü yapılan duyurular ile ilk başvuru yapan 90 öğrencinin katılacağı Teknofest gezisine, ilçedeki öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Başvuruların tamamlanmasının ardından Cumartesi sabahı farklı okullardan 90 lise öğrencisi ile 08.00'da İnegöl Belediyesi önünden iki otobüsle hareket edildi. Milli Eğitimden görevli iki öğretmenin de yer aldığı kafile, Teknofest alanında gün boyu farklı deneyimler yaşama imkanı buldu. Festival alanına kurulan ana sahnede, gün boyunca performanslar ve yarışmalar gerçekleştirildi. Solo Türk, Türk Yıldızları, Hürkuş, İçişleri Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri paraşüt atlayışı, Atak helikopteri ve Red Bull gösteri uçuşlarını izleme imkanı bulan öğrenciler, aynı zamanda Türkiye'nin milli ve yerli imkanlarla ürettiği hava ve kara araçlarını da yakından görüp inceleme imkanına sahip oldular.

TEKNOLOJİYE DOYDULAR

Öğrenciler alanda Türk Hava Kuvvetlerinin A400 M uçağı, C160 askeri nakil uçağı, Türk Kara Kuvvetlerinin CH-47 ve Sikorsky helikopterleriyle F4 2020 savaş uçağı, KT1 ve T38 eğitim uçaklarının yanı sıra Sahil Güvenlik CN-235 MSA uçağı ile jandarma ve polis helikopterlerinin içerisine girerek yakından inceleme imkanı buldu. Sergilenen araçlar içerisinde Milli Muharip Uçağı, Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı, milli uçan araba Cezeri, mayına karşı korunaklı araç Kirpi, bomba imha robotları Ertuğrul ve Kaplan, çok motorlu insansız hava aracı Serçe, Altay tankı, özel operasyon aracı, su altı arama kurtarma timi aracı, taktik tekerlekli araç ve yerli tasarım sürücüsüz elektrikli araç da yer aldı.

Öğrencilere İnegöl Belediyesi tarafından öğle yemeği ikramında da bulunuldu. Teknofest gezisi sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, Milletvekili Gürel ile burada sohbet imkanı buldu.