İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru yaptığı açıklamada; "Şartları tutan kursiyerlere yalnızca Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından verilebilen 40 saatlik yüz yüze eğitim akabinde yapılan yazılı sınav sonucunda başarılı olanlara usta öğreticilik belgesi verilmekteydi. Usta öğreticilik başvurularının kapsamı genişletilerek Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile İş Pedagojisi Kurs Programı (usta öğreticilik) düzenlenmesi hayata geçirildi." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının usta öğreticilik belgesi almanın yollarını çeşitlendirerek çalışanlar ile iş hayatına atılacak bireylere yeni seçenekler sunulduğunu açıklayan Doğru, Covid-19 Pandemi döneminde hayatımıza giren ve eğitimin her aşamasında kolaylık getiren EBA'nın artık Usta Öğreticilik uygulamasında da yanımızda olacağını söyledi. Bakanlık tarafından EBA portalına usta öğreticilik ders videolarının eklendiğini aktaran Doğru, usta öğretici adaylarının EBA sistemine e-devlet şifreleri ile girerek ders videolarını izleyebileceklerini ve yüz yüze eğitimden muaf olabileceklerini ifade etti.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Musa Oktar da işleyiş ile ilgili olarak; "Daha önceden Usta Öğreticilik belgesi için sadece Ustalık Belgesi ve İş Yeri Açma Belgesi ile başvuru almaktaydık. Artık isteyen herkes derslerini okulda yüz yüze kurs yerine EBA üzerinden videoları izleyerek alabilecek." dedi.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek