CHP İlçe Başkanı Kemal Torun, Belediye meclis üyesi Erkan Dönmez, ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "İnegöl'ün en köklü köylerinden Hamitabat'a gittik. Ziyaretimizde köyde yaşayan kadın ve çocuklarla ettiğimiz sohbette gördüğümüz manzara eğitim konusunda yaşanan sıkıntıların burada da yaşandığı gösteriyor. Türkiye'nin mahrumiyet bölgelerinin çok uzağında kalan, Bursa'nın ekonomik açıdan en gelişmiş ilçesi İnegöl'ün birçok köyünde karşılaştığımız bu manzara Türkiye'nin doğu illerinde rastlanan görüntülerden çok da farklı değil."

Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor

"Hamitabat'ta ki çocuklar, internet nedeniyle uzaktan eğitime erişmekte zorluk çekiyorlar. İnternetin sağlıklı olmadığı İnegöl'ün böyle birçok köyü var. Hamitabat'a 5 km. mesafede olan Güzelyurt köyünde de durum çok farklı değil. Hamitabat ve Güzelyurt'un ardından Süpürtü Köyünü ziyaret ettik. Bu üç köydeki ziyaretlerimizde bizden talepte bulunulan internet sorunu için İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'a çağrıda bulunuyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın köylere internet götürme konusundaki gayretini hatırlatıyoruz. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da internete erişimde sıkıntı yaşayan eski köylere bu şekilde destek olabilir."

"İnegöl Belediyesi bu durumda olan mahallere el atarsa, çocuklarımızın uzaktan eğitimde yaşadığı sıkıntılar biraz olsun azalır. Bu mahallerde yaşayan çocuklarımız uzaktan eğitime ulaşmada en azından bir fırsat yakalamış olurlar. Köylerde ki eğitim konusunda sıkıntı yaşayan Hamitabat ile Güzelyurt'un tek sorunu tabi ki bu değil. Tarımsal sulama konusunda yaşadıkları ve bu sıkıntılarının da bir an önce giderilmesi gerektiği bizlerden talep ettiler. Sayın Alper Taban umarız bu çağrılarımıza sessiz kalmaz. Bizleri güler yüzle ağırlayan Hamitabat, Güzelyurt ve Süpürtü köyleri muhtarları ve vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız." diye konuştu.