BİLGİSAYAR YAZILIMCISI İTİRAFÇI OLDU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Mart 2018 tarihinde hazırlanan iddianamede 3 bin 762 müşteki ve 48 şüpheli yer aldı. Şüphelilerin bu sistem aracılığıyla 132 bin 222 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira topladığı, katılımcılara bu dönemde 687 milyon 838 bin 995 lira geri ödeme yapıldığı anlatıldı.

Sistem bünyesinde faaliyet gösteren tüm şirketlere kayyım atandığı, örgütün para alışverişini sağlamak üzere kullandığı tüm banka hesaplarında yer alan paralara el konulduğu ve örgüte ait olup ele geçirilen tüm dijital materyallerin bilirkişi eşliğinde incelendiği, gerekli kurumlardan raporların temin edildiği belirtildi.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın kurduğu Çiftlik Bank vurgununda kuruluşun bilgisayar yazılımcısı Cudi Cumhur Y.,, etkin pişmanlıktan faydalanmak için şok edici bilgiler verdi. Şahıs, etkin pişmanlığında Tosuncuk'un paralarla uyuşturucu ticareti yaptığını, husumetli olduğu bir şahsı öldürmek için suikast planı hazırladığını anlattı.

ZEHİR PARASI GÖNDERMİŞ

Cumhur Y., verdiği ifadesinde; "Mehmet Aydın biz yurt dışında iken uyuşturucu kullandığı zamanlarda her şeyi sürekli konuşup anlatıyordu. Bursa'da ihtilaf yaşadığı Bekir K., isimli şahsa suikast girişiminde bulunmak istedi. Bunun için sağ kolu Suat E., aracılığıyla paralar gönderdi ancak herhangi bir olay meydana gelmedi.Yine Bursa'nın İnegöl ilçesinde Necip G. isimli biri daha vardı. Bu kişi uyuşturucu imal etmek istiyordu. Mehmet de uyuşturucu kullanırdı. Çok para kazanacağım düşüncesiyle Necip'e 200 milyondan fazla sermaye verdi. Çin'den 'Actifet' ve 'Cirius' isimli kimyasal maddelerden getirdiler. Amaçları 'metamfetamin' üretmekti. İmalat başladıktan bir süre sonra imalathane polis tarafından basıldı Necip'in kayınpederi yakalandı, Necip de yurt dışına kaçtı."

Kırmızı bültenle aranan Tosun, halen yakalanamadı. Arjantin'e kaçtıktan sonra Türkiye'ye dönen Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Y., ile birlikte tüm sanıklar 4 Temmuz 2019 günü görülen duruşmada tahliye edilmişti.