Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı
Bugün, İnegöl’de bonzai kullanımının giderek artması ve küçük yaşlara kadar düşmesi üzerine, gençleri zehirleyerek ölüme götüren bonzainin bir hayatı nasıl mahvettiğini okuyacaksınız. 17 yıl uyuşturucu madde kullanan kişinin ağzından ibretlik hayat hikâyesini sizlerle paylaşıyoruz. Uyuşturucu bağımlısı haline gelen U. K, 17 yıl süren bağımlılık günlerinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“GENÇLİK HEVESİNDEN…”
Yaklaşık 17 yıldır madde bağımlısıyım. İlk olarak sigarayla başladım. Sigaranın ardından bali, benzin, tiner, esrar ve hap kullandım. Arkadaş çevresinden ve gençlik hevesinden oldu. Arkadaşlar sayesinde 15 yaşında bali çekmeye başladım. 2 sene geceli gündüzlü bali çektim. Kafamız daha yüksek şeyler istediğinden dolayı benzin çekmeye başladım. Daha sonra uyuşturucu ile tanıştım. Uyuşturucuyu haftada 4-5 gün geceli gündüzlü kullandığımı biliyorum. Madde bağımlılığı normal sigara bağımlılığı gibi bende bağımlılık yaptı. Alkol ile birlikte uyuşturucu almazsa zaten kafa yapmıyordu. İkisini birlikte kullanıyordum.

“3 YIL BONZAİ KULLANDIM”

Babamı küçük yaşta kaybettim. Babasızlığın kurbanı oldum. Elimizden de kimse tutamayınca uyuşturucu kullanmaya devam ettim. Aileme belirli zaman duyurmamaya çalıştım ama belirli bir zamandan sonra duydular öğrendiler. Ardından evden kaçmaya başladım. Evden kaçıp orda burada kalıyordum. En son 3 yıl bonzai kullandım. Şimdi insanlar esrar içmiyor. Esrardan yüz misli kafa yapan bonzai kullanıyor. Bonzai de 15 dakika kafa yapıyor ama bilemiyorlar. Ben de kullandım ama şimdi kurtuldum. Uyuşturucu kullandığım yaklaşık 17 yılda 300 bin TL’ye yakın para harcadım.

“UYUŞTURUCU BANA HER ŞEYİ YAPTIRDI”
Bonzai kullandığın zaman farklı bir dünyaya geçiyorsun. Bonzai kalp patlamasına varan ölümlere neden oluyor. Bonzaiden ölen arkadaşlarım oldu. Bonzainin nelerden olduğunu öğrendim. Bonzaiyi kullandığımda vücudum ve kafam rahat oluyordu. Hiçbir şey düşünemiyordum. Uyuşturucu bağımlılığından dolayı doğru dürüst hiç çalışmadım. Uyuşturucu bana her şeyi yaptırdı. Uyuşturucu kullandığım zaman eşimi ve annemi dövdüm. Uyuşturucu için nefis her şeyi yaptırıyordu. Hırsızlık ve gasp yapıyordum. Evdeki halılara varana kadar satıyordum.

“İYİ Kİ KAZAYI YAPMIŞIM”
Büyük bir kaza geçirdim. 2 ay yoğun bakımda yattım. Kaza esnasında alkollüydüm ve bonzai almıştım. Bu kaza uyuşturucuyu bırakmama vesile oldu. İyi ki o kazayı yapmışım. Uyuşturucundan öleceğimi düşünmedim ama kazayla öleceğimi düşündüm. Kazadan yaklaşık 1 yıl sonra uyuşturucu kullanmayı bıraktım. Rabbim sevdiği insana dert verirmiş. Pis kanımı ben kazada attım. Kazanın ardından halüsinasyonlar görüyordum. İnsanları öldürmeye kadar düşünüyordum.

“ARKADAŞIMI ÖLDÜRMEYİ DÜŞÜNDÜM”
Heyecan ve adrenalin yaşamak için insan öldürüp bahçeye gömmeyi düşünüyordum. Bunlar tabi ki uyuşturuculu kafayla oluyordu. Uyuşturucudan keyif alamadığı zaman başka heyecanlar arıyor. En son evimde 3 arkadaş oturuyorduk. Bıçağı elime aldım, arkadaşımı öldüreyim bahçeye gömeyim dedim. Bonzai de aldım. Sadece zevk ve heyecan için bunu yapacaktım. Daha sonra bıçağı bıraktım ve besmele çektim kendime geldim. Bunun vebalini kim çekecek dedim. Bu olayın ardından iyice uyuşturucuyu bırakmayı kafaya koydum.

BONZAİ 40 TL’YE SATILIYOR

Uyuşturucuya başlangıç arkadaş çevresi. Sigarayla başlayan alkolle devam eden ve uyuşturucuyla süren bir süreç. Bir genç uyuşturucu kullanmak istediğinde rahatlıkla uyuşturucu bulur. Bonzai ufak paketler halinde 40 TL’ye satılıyor. Satışlarda yaşları ufak çocukları kullanıyorlar. İnegöl’de bazı mahallerde bonzai illeti satılıyor. Bu mahallelere MOBESE kameraları kurulursa İnegöl’de kimse bonzai satamaz. Bonzai şuanda İnegöl’de belirli mahallerde satılıyor. Bu satışı 10 yaşındaki çocuklar yapıyor.

“ŞUAN HİÇ ARAMIYORUM”

Bu illetten kurtulmak için arkadaşımdan yardım istedim. Ona beni Adıyaman Menzil’e götürmesini istedim. Menzilde büyük hocalarımdan tövbelik aldım. Rabbim bana öyle bir güç verdi ki bir kerede her şeyi bıraktım. Şuan hiç aramıyorum. Buna ben bile şaşırıyorum. Demek ki gönülden bir şeyler isteyecekmişim. Beni Menzil yolculuğu uyuşturucudan kurtardı. Yaklaşık 50 gündür uyuşturucu kullanmıyorum. Bıraktıktan sonra uyuşturucuyu hiç aramadım. Çocuklarımın bana karşı bakışları ve konuşmaları değişti. Artık babamız var diyorlar. Şimdi herkesin bana bakış açısı değişti.

“UYUŞTURUCUYU BIRAKTIKTAN SONRA NAMAZA BAŞLADIM”

Uyuşturucuyu bıraktıktan sonra namaza başladım. Ayda bir kere de olsun Adıyaman Menzil’e gitmeye çalışıyorum. Psikiyatri de çözüm olmadığını da anladım. Bu iletti bırakmak istenler gönülden bir şeyler isteyerek, menzile gitsinler. Uyuşturucuyu bıraktıktan sonra nefes almam değişti. Şimdi taşı sıksam suyunu çıkartırım pozisyonuna geldim. Kalbim artık normal atıyor. Artık daha mutlu düşünüyorum. Kimseye zarar vermeyi düşünmüyorum. Kimsenin malını çalıp satmak istemiyorum. Uyuşturucuyu bıraktıktan sonra benim için yeni bir dünya başladı.

“HASTANEDE BİLE BONZAİ KULLANDIM”
Bonzai almak istediğinde cebinde para yoksa hırsızlık yapıyorsun. Marketlerden çaldığım peynir, sucuk ve yağı verip bunlara karşılık bonzai alıyordum. 2 yılı aşkın süre cezaevinde yattım. Kazanın ardından tedavi gördüğüm hastanede bile bonzai kullandım. Hastanede bile bonzainin ticareti yapılıyordu. Hastanenin bahçesinde kova dur sistemimiz vardı, orda içiyorduk. Sabah kalkar kalkmaz bozai çekiyordum. Bonzai çekmeden evden çıkmıyordum. Evimde yoksa sabahın erken saatinde bonzai almaya giderdim. Bonzai içtikten sonra kahvaltı yapardım. Sonra yine bonzai…

“GENÇLERDEN TEK İSTEĞİM BONZAİ İÇMESİNLER”
Gençlerden tek isteğim bonzai içmesinler. 15 dakikalık zevk için… Aileler çocuklarına sahip çıksınlar. Çocuklarını takip etsinler. Çocuklarının arkadaş çevrelerini araştırsınlar. Bonzai denilen lanet kanda da çıkmıyor. Aileler hastaneye götürüp kan tahlili yaptırsa bile bonzai kanda çıkmıyor. Şimdi sigaranın içerisine bonzai koyup gençler cadde de içiyor. Bonzai içmesi kolay olduğu için her yerde içiliyor. Kokusunu sadece içen anlar. Bonzai içen kişi; yüzünden, hareketlerinden ve konuşmasından anlaşılır. Anne ve babalar evlatlarına sahip çıksınlar. Bonzainin derecesi yüksek olduğu ve içindeki maddeleri bilmedikleri için gençler hastanelik oluyor. Bilseler zaten kullanmazlar. Bonzainin sonu ölüm…