İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, sezonun ilk konserini Çarşamba akşamı düzenledi. "Ustaya Saygı" konserinde, söyleşi ve besteleriyle Bestekar Turhan Taşan İnegöllülerle buluştu.

20.00'da İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen konsere, protokolün ve ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Tamamı Bestekar Turhan Taşan'ın eserlerinden oluşan konser, koro eserleriyle başladı. Şef Diler Yalaza yönetiminde koro birbirinden güzel eserleri seslendirirken; solistler de eserleri en güzel şekilde yorumladı. Programda ayrıca Cem Taşkıner moderatörlüğünde Turhan Taşan ile söyleşi de gerçekleştirildi.

Turhan Taşan, eserler arasında yapılan söyleşide, okunan bestelerin hikayelerini İnegöllülerle paylaştı. Sanat ve hatıralarla dolu gecede, onlarca sanatçı BMKSM sahnesinde anıldı. 1980'li yılları anlatan bestekar Turhan Taşan, zaman zaman hatıralarını anlatırken duygulu anlar yaşadı. Koronun yanı sıra solo olarak da performanslarını sergileyen TSM korosu üyeleri, salonu dolduran vatandaşlardan tam not aldı.

Program sonunda sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alper Taban, burada yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu konser, koromuzun sezon açılışı oldu. Ben değerli şefimize, çok kıymetli koro üyelerimize, enstrümandaki güzel ekibe ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük emekleri var. Her dönem çalışmalarını en güzel şekilde sürdürüyorlar. Bizler de onlar için en güzel imkanları oluşturmaya devam edeceğiz. Tabi bugünün açılış olması vesilesiyle de çok kıymetli hocamızı burada ağırlamış olduk. Ben bundan büyük keyif ve mutluluk duydum. Bizler şarkıları, türküleri böyle bir çırpıda söyleyip geçebiliyoruz ama hocamız o kadar güzel anlattı ki hikayelerini, gerçekten etkilendik. Ben şehrim adına bu güzel gece için teşekkür ediyorum"

Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar! Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar!

Başkan Taban, konuşmasının ardından Turhan Taşan'a plaket takdiminde bulundu. Program, Belediye Başkanı Alper Taban'ın da koroya eşlik etmesiyle söylenen eserle son buldu.