Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor

İnegöl'ün yıllardır beklediği İnegöl Üniversitesi konusu yeniden gündeme geldi. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, yaptığı açıklamada; "Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu arz ettim ve desteklerini istedim. Öğretim üyesi kadrosu konusunda bir çekincesi var, ama YÖK'le konuşmamı istedi."

YÖK'ÜN İNEGÖL'E BAKIŞI OLUMLU

"Bunun üzerine YÖK Başkanımızla da görüştüm. Olumlu bir bakış var. Üniversite için birçok hayırseverle de görüştüm. Yeni üniversite konusunu Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı'nın da gündemine girdi.

"İnegöl'de İşletme Fakültesi var. Geçen yıl da Sağlık Bilimleri Fakültesi açılması için karar alındı. Ayrıca 8 bölümü olan İnegöl Meslek Yüksek Okulu var. Yeni üniversite için 3 fakülte gerekiyor. Mobilya ve tarımın yanında geleceğin meslekleri olarak yazılımın da bünyesinde yer alacağı Uygulamalı Bilimler Fakültesi planlıyoruz. Böylece üniversite için gerekli olan üçüncü fakültemizin adımını da atmış olacağız. İnşallah İnegöl Üniversitesi'ni kazandıracağız." dedi.